3VOOR12/Friesland Tipt... 3VOOR12/Friesland Tipt...

De aftrap van Rocktober, vrolijke ska en liters bier!

, Sjoukje Werkman

3VOOR12/Friesland Tipt...

De aftrap van Rocktober, vrolijke ska en liters bier!

Sjoukje Werkman ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Sjoukje Werkman.

(Vrijdag 3 oktober, Poppodium Romein, Leeuwarden)

De Friese bodem is Mark Foggo niet onbekend, al aan het begin van zijn (lange!) carrière werkte hij samen met bands uit Heerenveen en Leeuwarden. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en zijn vele successen behaald. Met invloeden van new wave, rock, punk en pop. Van rockabilly tot Britse ska, hij verlegt nog iedere keer zijn grenzen. Als een ware komiek praat hij de nummers aan elkaar, en staat dan ook bekend om zijn grappige anekdotes. Maak je op voor een avond vol vrolijke muziek en trek je dansschoenen aan, want ook Mr. Wallace komt langs.

(Vrijdag 3 oktober, Podium Asteriks, Leeuwarden)

De maand oktober is omgedoopt tot Rocktober bij Asteriks. Om meteen maar met de deur in huis te vallen, staan voor vrijdag The Wytches op het programma. Jachtig, onstuimig, zwartgallig en vol smerige riffs. Een creatieve mix van psych en surf rock. Na indrukwekkende optredens op o.a. Best Kept Secret en Paaspop, is het hoog tijd om deze ‘evil surf doom’ naar Leeuwarden te halen. New wave van The Sweet Release Of Death (NL) bij binnenkomst aangevuld met de rock ’n roll van Desert Mountain Tribe (UK) als opwarmer, voorspellen wij een prima avond.

(Zaterdag 4 oktober, Poppodium het Bolwerk, Sneek)

Mocht je ze afgelopen zaterdag gemist hebben tijdens Freeze, dan krijg je bij deze een herkansing. Veel optreden binnen de provincie doen ze niet, maar er zijn weinig Friezen die de Hûnekop niet kennen. Gewapend met drie albums (én een verzamelcd), twee Friese Pop Awards en vooral veel enthousiasme komen de rûchhouwers naar Sneek. Met de support van Baby Face Nelson uit Utrecht kun je rekenen op flink wat gitaargeweld, liters stromend bier en een razende live-act.

(Zaterdag 4 oktober, Feesttent, Boazum)

Met recht één van de grootste tentfeesten van Friesland. Geheel volgens de traditie sluit de Nacht fan Boazum het zomerseizoen af. Met coverbands aan weerszijden van de enorme tent hoeft niemand zich te vervelen. Dit jaar is de eer aan Vangrail - geen onbekende op dit podium - om er samen met Downtown Live een groot feest van te maken. Laat je meevoeren in de stroom van klassiekers en hedendaagse hits.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland