3VOOR12/Friesland Tipt… 3VOOR12/Friesland Tipt…

Folk/soul, boerenrock en progrock in één weekend

, Dolf de Vlugt

3VOOR12/Friesland Tipt…

Folk/soul, boerenrock en progrock in één weekend

Dolf de Vlugt ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week de tips van schrijver Dolf de Vlugt.

(17 oktober 2014, Poppodium Romein, Leeuwarden)
Al meer dan 25 jaar behoort het Limburgse zestal Rowwen Hèze tot de grotere pop-acts van Nederland. Tijdens hun Club America tour spelen ze slechts op elf locaties, waaronder Poppodium Romein. Voor de soulliefhebbers is het optreden extra interessant, want de heren worden bijgestaan door drie ware Soulsisters genaamd: Ibernice MacBean, Chantal Kashala en Yorlenie Delgado Faria. Met deze Limburgse folk en blues, gecombineerd met een warme vleug soul haalt Romein de herfst definitief in huis. Volgens zanger Jack Poels is hun optreden deels geïnspireerd door de film The Commitments waarin een Ierse band soulmuziek besluit te spelen. Vooraf wordt de avond opgewarmd door singer-songwriter Mattanja Joy Bradley. 
 
(18 oktober 2014, Poppodium Iduna, Drachten)
Alleen de meest rauwe rouwdouwers zijn dit weekend te vinden in Drachten. Voor de eerste maal organiseren de heren van de Hûnekop het festival - editie nummer vier - in Poppodium Iduna. Sinds de verbouwing is Iduna eindelijk groot genoeg bevonden door de arbeidersrockers. Maar als je denkt dat de verbouwing voorbij is, dan ben je helaas verkeerd ingelicht. Die gaat op zaterdag namelijk nog vrolijk door want het partyduo de Doelleazen zal snoeiharde happy hardcore gaan draaien. De uit Oudega afkomstige boerenrockband Trije Kear Nix stampt de tent tussendoor nog extra aan. Voor de mensen die het écht bont willen maken wacht nog een onvervalste Hûnekop-Karaoke Afterparty.
 
(17 oktober 2014, Podium Asteriks, Leeuwarden)
Helaas geen tickets kunnen scoren voor Thomas Azier? Geen probleem. Er valt in Podium Asteriks namelijk genoeg te beleven. De Portugese progrockband Paus brengt een bezoek aan de oude gevangenis. Paus brengt de nodige psychedelische klanken mee naar Leeuwarden door twee  drummers te combineren met mysterieuze bas- en synthesizerpartijen. Naast een optreden op Eurosonic 2014 hebben ze ook al eens in het voorprogramma van Radiohead en HEALTH gespeeld. Camera en The Hunting Party vormen de support acts. Kortom, aan kwaliteit dus geen gebrek.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland