Weinig beweging tijdens Movements

Afsluiter Remy krijgt de zaal wel op zijn hand

Redactie 3VOOR12/Friesland ,

Voor de laatste editie van dit seizoen Movements wist de organisatie dj Remy naar Sneek te halen. Remy is al sinds het begin van de jaren negentig bezig in de house scene. Nu anno 2010 staat hij, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, een avondje in Sneek te draaien. Aan Malbetrieb en de Movements resident Nieuwhout de taak om de zaal warm te draaien.

Afsluiter Remy krijgt de zaal wel op zijn hand

Als de deuren opengaan staat Malbetrieb achter zijn laptop om de zaal zijn producties te laten horen door middel van een live-set. Na ongeveer tien minuten gaat het echter verkeerd. Door technische problemen gaat de laptop uit en begint Malbetrieb noodgedwongen aan een DJ-set. Malbetrieb redt zich goed en draait strak. Zelf lijkt hij er wel plezier in te hebben vanavond, ook al is de zaal nog redelijk leeg. Met luchtige techhouse en af en toe een diepere plaat wordt het eerste anderhalf uur verzorgd.

Hierna is het de beurt aan de resident Nieuwhout. Nieuwhout doet wat hij moet doen, gaat minder diep en blijft rustig genoeg om Remy vervolgens alle ruimte te geven voor zijn set. Zodra Remy begint wordt de opbouw van Nieuwhout dankbaar ingelost. Hier stond men gevoelsmatig al minstens een half uur op te wachten. Remy draait gelukkig net iets harder en de zaal begint dan ook wat meer in beweging te komen. Na een uur begint het helaas toch al wel redelijk leeg te lopen, misschien door een gebrek aan afwisseling in de set. De bezoekers die wel de moeite nemen om tot het einde te blijven, worden nog getrakteerd op een harde en strakke finale.

Aan de dj’s lag het niet vanavond. Ook de technische mankementen in het begin van de avond werden goed opgelost. Toch kun je helaas niet spreken van een geweldige toestroom aan bezoekers. In september gaat het volgende seizoen van start en dan is de organisatie van plan om het grootser aan te gaan pakken. Hopelijk zullen dan meer mensen zich aangetrokken voelen tot dit verder prima concept.

Wie: DJ Remy, Malbetrieb, Nieuwhout
Wanneer: vrijdag 4 juni 2010
Waar: Het Bolwerk, Sneek
Opkomst: Matig