Friese Flitsen week 23

Kort popnieuws uit de provincie

3VOOR12/Friesland is al jaren actief op Hyves en sinds enige tijd twitteren we ook behoorlijk mee. Op deze sites vind je nogal wat kleine Friese popnieuwtjes. En aangezien niet iedereen zin heeft om die ellenlange informatiestroom helemaal uit te pluizen, doet de redactie van 3VOOR12/Friesland dat voor jou. In Friese Flitsen vind jij alle noviteitjes uit de provincie!

Kort popnieuws uit de provincie

Greyline in the UK

De heren van Greyline zijn gisteren, nadat ze hun stem hadden uitgebracht, vertrokken richting Schotland. Ze spelen daar maar liefst op twee festivals in Loch Ness: Rockness en GoNorth. Greyline deelt het podium met onder meer The Strokes en Pendulum. Niet de minste namen. Het is de eerste keer dat de heren in The UK spelen. Mocht je toevallig toch in de buurt zijn, dan hier de tijden:

* donderdag@ goNorth - The Exchange, 9:00pm 
* vrijdag @ Rockness – goNorth stage, 8:40pm

Daily Bread naar Noorwegen

Ook het trio van Daily Bread zoekt het even buiten de landsgrenzen. Ze zijn namelijk onderweg naar Noorwegen. Dit weekend spelen ze op vrijdag op Trashpop in Kristiansand en zaterdag spelen ze in Club Mono in Oslo.

Oerol

Dit weekend begint Oerol weer. Waar de vorige jaren nog wel eens een flinke hoeveelheid Friese bandjes aanwezig was, konden we er eigenlijk nu maar weinig terugvinden in de programmering. Eklin en Nynke Laverman maken wel hun opwachting. Bovendien brengt Tryater ook een stuk waarbij er samengewerkt wordt met De Kift: "Master en Margarita".

School’s out for summer

Donderdagavond 10 juni presenteert de Stichting Groot Schavernek op het Mata Hariplein (dat is tegenover De Harmonie) het festivalletje School’s Out For Summer. De muzikanten van D’Drive en de Academie voor Popcultuur zullen zich dan presenteren aan de stad Leeuwarden.

De presentatie is in handen van Johnny Beekema, die we afgelopen zaterdag nog in actie zagen tijdens de finale van de finale van de Kleine Prijs van Fryslân met zijn band The LMN3. Dus parapluutjes mee en van 15.00 tot 22.00 bandjes kijken want de line-up belooft veel goeds: Smack The Apple, Soul Saxion , Noir, The Ruben Mulder Project , Joost Biesheuvel, Acoustica, Dina, Meloway, Madera Music, Six Strings, Hille Stellingwerf en Daphnie.

Asteriks

Op de landelijke site van 3VOOR12 is deze week ook aandacht besteed aan het nieuwe Friese poppodium Asteriks. Lezen? We hebben het linkje even voor je opgezocht:  http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43591243. Morgen is trouwens de eerste show van Podium Asteriks in de Blokhuispoort met Shaking Godspeed en The New Killer Stars. 3VOOR12/Friesland gaat daar natuurlijk een kijkje nemen en zet aankomend weekend het verslag al online.