3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

1. Plugged Festival | Koeveld TU/e terrein | 7-6

De organisatie van het Plugged fesitval heeft eindelijk hun gedroomde headliner; tijdens deze zesde editie zal Mozes and The Firstborn afsluiten! De sterke line-up wordt onder andere aangevuld met Waltzburg (voor fans van Vampire Weekend, Surfer Blood en Girls), die dit festivalseizoen ook op Sziget zal spelen. Daarnaast spelen de Britpoppers van PEER en, de winnaars van de Kleine Prijs van Nederland 2017, Windup Space. De entree is gratis en tokens zijn €1,50!

2. Error 2 | Dynamo | 15-6

Na het succesvolle en uitverkochte Error 1, komt de organisatie met een tweede editie in het rookhok van Dynamo. Vorige editie wist Tsar Bompa te overtuigen met de release van de EP ‘Serieuze muziek voor Guido Segers in A’, ditmaal presenteert het Eindhovense SØWT zijn EP ‘Junkies Boneyard’. De band speelt een combinatie tussen noise-pop, punk en repetitieve grunge. De line-up wordt aangevuld met Pressure Pact, het Belgische Permanent Debt, The Kaak en de filosoof Daan Keij, die een lezing zal geven. Heel veel snoeiharde punk en een stukje bezinning.

3. Man From The South | De Rozenknop | 8-6

Paul van Hulten, oftewel Man From The South, presenteert zijn derde album 8 juni in De Rozenknop. Het album, The disappearance of man from the south’, wordt een mooie, intieme plaat met een eigenaardig en mysterieus randje. Vorige maand bracht de artiest al een prachtige minifilm uit met een aantal fragmenten van het nieuwe album. De albumreleaseshow zal plaatsvinden in de intieme bovenzaal van De Rozenknop. Een aanrader voor liefhebbers van Jason Isbell, Iron & Wine en M. Ward.

4. Mooon + Tamarin Desert | Altstadt | 1-6

Eind vorig jaar bracht Mooon zijn debuutalbum ‘MOOON’s Brew’ uit via Excelsior Recordings en sindsdien speelt de band overal in Nederland en zelfs daarbuiten. Dit sixties psychedelische garage surf trio sluit de clubtour af in hometown Eindhoven, in de Altstadt. En daar blijft het niet bij. Het Eindhovense Tamarin Desert zal nieuw werk komen spelen. In maart gaf de band met ‘Holding On’ zijn eerste deel van de 27Tapes live sessie uit. In juni wordt het tweede nummer verwacht. Daarna duiken de jongens de studio in voor hun debuutplaat.

5. Dead Cross + Dälek | Effenaar | 26-6

Het optreden van Dead Cross zal bij veel mensen al lang in de agenda staan. De supergroep bestaande uit Mike Patton (o.a. Faith No More, Tomahawk), Dave Lombardo (Slayer), Mike Crain (Retox) en Justin Pearson (The Locust) is volgens Never Mind The Hype als een stoomlocomotief die door je porseleinkast jaagt. Manische hardcore punk die in een rap tempo erdoorheen wordt geramd. Fun fact: het album van Dead Cross is 1 minuut korter dan ‘Reign in Blood’ van Slayer. De avond wordt geopend door de industrial hiphop groep Dälek. Dead Croos en Dälek spelen 26 juni in de Grote zaal van de Effenaar.

Naast deze tips is er in december natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.