Tijdschema en laatste updates Club 3voor12/Eindhoven met Mr. Guy Fox, Zoo Children en Timecop1983

17 september presenteert 3voor12/Eindhoven nieuw talent in Effenaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

De hoge temperaturen doen misschien anders vermoeden, maar het festivalseizoen loopt langzaam ten einde. Hoog tijd dus om weer de gezellige popzalen in te duiken, en laat Club 3voor12/Eindhoven de ideale gelegenheid zijn om het concertseizoen te starten. Op zaterdag 17 september staan singer-songwriter Mr. Guy Fox, new wavers Zoo Children en synthwave-sensatie Timecop1983 op het podium van de Effenaar. Deze Eindhovense acts maken allemaal verschillende muziek, maar zijn alle drie net zo getalenteerd. Terwijl we aftellen naar zaterdag, alvast het tijdschema en de laatste nieuwtjes over de clubavond-acts.

Traditiegetrouw start de avond wat rustiger, met dit keer de mooie rootsmuziek van Mr. Guy Fox. Vervolgens is het de beurt aan het viertal van Zoo Children, dat een lekker hard gitaargeluid weet te combineren met ontroerende teksten en melodieën. Synthesizerheld Timecop1983 zal met zijn dansbare 80’s electronica (denk aan de soundtracks van Drive en Strangers Things) deze editie van Club 3voor12/Eindhoven afsluiten. Dit is het tijdschema:

20:30 uur: zaal open
21:00 - 21:30 uur: Mr. Guy Fox
21:45 - 22:15 uur: Zoo Children
22:30 - 23:15/23:30 uur: Timecop1983
23.15/23.30 uur - zolang het gezellig is: 3voor12/Eindhoven dj-team

Bij de aankondiging in juni waren we al overtuigd van hun talent, maar deze zomer lieten Mr. Guy Fox, Zoo Children en Timecop1983 nog eens extra zien wat hen zo goed maakt. Inmiddels is er zoveel gebeurd rondom de clubavond-acts, dat het tijd is voor een update.

Mr. Guy Fox
Als singer-songwriter met een akoestische gitaar lijkt hij makkelijk in een hokje te stoppen, maar dan bij je bij Sjoerd van Hulst alias Mr. Guy Fox aan het verkeerde adres. Zijn goed ontvangen debuut-EP Stories & Metaphors laat een bijzonder gevarieerd geluid horen, waarmee hij in juni ook het publiek op Naked Song festival wist te boeien. Zelf zei hij onlangs in een interview met 3voor12/Eindhoven hierover: “Ik kan het niet anders doen. Ik wil geen product zijn van mijn omgeving, wil er zelf helemaal achter staan.” 

Een eigenwijze muzikant dus, die live geen moment verveeld. Dat liet hij ook horen tijdens de radioshow van 3voor12/Eindhoven, waarin hij een aantal nummers live in de studio speelde. Beluister de volledige show hieronder:

Zoo Children
Het kan snel gaan: van schoolproject op het Rock City Institute tot volwaardige band, en dat in amper twee jaar. Aan productiviteit dan ook geen gebrek bij Zoo Children. Drie maanden na het uitkomen van hun EP Reveries liet de band in 3voor12/Eindhoven radio weten dat ze alweer aan een opvolger werken. De eerste EP bezorgde hen al succesvolle optredens op onder andere Bruis Festival, dus dat beloofd wat voor de tweede plaat. Getuige de selectie van hun vijf favoriete platen aller tijden zal de tweede EP ook weer vol staan met een heerlijke mix van van postpunk, new wave en 90’s rock. Een releasedatum is nog niet bekend, maar het viertal geeft wel een exclusief voorproefje tijdens Club 3voor12/Eindhoven. Beluister ondertussen Reveries, dat met ‘L.A.’ volgens de 3voor12/Eindhoven-redactie één van de beste songs van 2016 bevat.

Timecop1983
Minstens zo productief als Zoo Children is Eindhovenaar Jordy Leenaerts met zijn synth-project Timecop1983. In juli bracht hij het eerste deel van zijn ‘Lovers’ EP uit; een voorlopig hoogtepunt uit de nu al indrukwekkende catalogus van de synthmeester. De synthwave van Timecop1983 is duidelijk door de jaren 80 geïnspireerd en dat beperkt zich niet alleen tot de muziek. Zo zijn tijdens Club 3voor12/Eindhoven gelimiteerde, spiegelende cassettes verkrijgbaar.

En er is meer exclusiefs op 17 september: Timecop1983 zal een aantal nummers spelen die speciaal voor de clubavond zijn geschreven. Je leest het goed: ‘spelen’, want het vierde optreden van Timecop1983 ooit wordt volledig live gespeeld. Laat je zaterdag dus volledig onderdompelen in de melancholische synthesizer-klanken van Timecop1983 en waan je even in een aflevering van Stranger Things of in de film Drive. Nu het nog kan, want het gaat hard met Timecop1983. In oktober staat hij op het Amsterdam Dance Event met niemand minder dan College en er is veel aandacht vanuit het buitenland. De eerste boekingsaanvraag uit Dubai is al binnen…

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 17 september 2016, in de kleine zaal van de Effenaar. Deuren open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur. Entree: €5,-. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen via Ticketmaster en op de avond zelf aan de Effenaar-kassa. Meer info en updates vind je op de Facebook-eventpagina.