Zombie Nation treft stampvolle zaal Zombie Nation treft stampvolle zaal

‘Live set’ blijkt zeer ruim begrip

, Tekst: Tijs Dijstelbloem / Fotografie: Erik Jan Sijbers

Zombie Nation treft stampvolle zaal

‘Live set’ blijkt zeer ruim begrip

Tekst: Tijs Dijstelbloem / Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

Zombie Nation is een techno electro project van de uit München afkomstige dj en producer Florian Senfter. Onder de namen Splank en John Starlight heeft hij diverse producties op zijn naam staan, maar als Zombie Nation brak hij door met de wereldhit Kernkraft 400. Zijn laatste album Zombielicious heeft een geheel eigen sound die zich het best laat omschrijven als energieke electro met een vleugje techno. Naast zijn soloproject brengt hij samen met Tiga onder de naam ZZT ook tracks uit die stuk voor stuk grote hits zijn in de dancescene.

‘Live set’ blijkt zeer ruim begrip

GEZIEN:
Zombie Nation, zaal II, Klokgebouw, STRP festival, 27-11-2010

MUZIEK:
Iedereen kent Zombie Nation of beter gezegd iedereen kent zijn wereldhit Kernkraft 400. De track is ondertussen al meer dan 10 jaar oud en de beste man heeft ondertussen al meer dan een dozijn aan ep’s, tracks en albums uitgebracht, maar het gros van de mensen kent hem nog steeds alleen van die ene bewuste track. Dit moet frustreren want Zombie Nation is meer, veel meer, dan alleen maar Kernkraft 400. Zijn laatste album Zombielicious is in zijn genre een absolute topper. Zijn producties hangen ergens in het midden tussen electro en techno, zijn dj/ live sets slaan echter meer de technorichting in.

PLUS:
Alle bezoekers van het festival zijn op het moment dat Zombie Nation’s set begint wel zo’n beetje binnen. Waar voorgaande artiesten slechts een halfgevulde zaal voor zich hadden, hangen de dancefreaks in zaal twee rond middernacht met de benen buiten. Met de track ‘Worth it’ zet hij meteen de stevige, techno toon. In een opzwepende set waarin hij naast eigen werk ook veel producties van andere ten gehore brengt moet gezegd worden dat het begrip ‘live set’ erg ruim kan worden geïnterpreteerd.

MIN:
Het optreden heeft meer weg van een Ableton (of enig ander produceer programma naar keuze) dj set dan van een daadwerkelijke live set. Het geheel onderscheidt zich dan bijvoorbeeld ook niet van een doorsnee andere act op het STRP festival. Ondanks dit enigszins teleurstellende gegeven is het optreden degelijk en dansbaar.

CONCLUSIE:
In krap 60 minuten weet Zombie Nation zich zonder Kernkraft 400 staande te houden. Of hij er echter fans bij heeft gekregen valt te bezien. Zijn tracks staan als een huis, echter bombastische hoogtepunten tijdens een break of melodische hoogtepunten ontbreken. Door dit gegeven blijft het optreden een beetje mat en reageert het publiek wellicht wat tam.

CIJFER:
6,5   

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven