Trucje Boemklatsch werkt niet helemaal op STRP Trucje Boemklatsch werkt niet helemaal op STRP

Dj collectief doorgaans heel kleurrijk, maar ziet vandaag wat bleekjes

, Tekst: Patric Muris

Trucje Boemklatsch werkt niet helemaal op STRP

Dj collectief doorgaans heel kleurrijk, maar ziet vandaag wat bleekjes

Tekst: Patric Muris ,

Boemklatsch reist al lange tijd heel Nederland door om feestjes op stelten te zetten en is daar doorgaans heel succesvol in. Gegarandeerd feest zou een aangemeten slogan kunnen zijn. STRP heeft vandaag echter een line up met behoorlijk wat heavy weights en dan spring je er niet zomaar even bovenuit. Alhoewel dat wel wordt geprobeerd.

Dj collectief doorgaans heel kleurrijk, maar ziet vandaag wat bleekjes

GEZIEN:
Boemklatsch, zaal II STRP festival, Klokgebouw, Eindhoven, 27-11-2010

MUZIEK:
Boemklatsch is een rondreizend beatcollectief dat uit diverse leden bestaat. De samenstelling is zelden hetzelfde, maar het is doorgaans altijd feest. De formule is eenvoudig: het publiek geven wat het wil en daar niets voor schuwen. De basis is een hoog tempo waarin zelden wordt teruggeschakeld en goed dansbare beats aangevuld met catchy tunes. Vanavond staan er twee dj’s en een mc achter de dj booth. En er lopen nog wat mensen met een camera door het publiek die er ook bij lijken te horen.

PLUS:
Boemklatsch draait toegankelijke –doorgaans- electro met een edge die ideaal is voor het begin van de avond. Boemklatsch stopt altijd heel veel energie in zijn optreden en lijkt zelf altijd nog het meest te genieten van iedereen.

MIN:
Een ijsbreker blijft uit. De dj’s springen al terwijl het publiek hun bedoelingen niet begrijpt en het al vroeg ingestarte hoge tempo niet kan bijbenen. Doorpakken met nog een floorfiller zou het devies zijn geweest, maar ze lijken wat ongeduldig vandaag. De hoeveelheid tijd die ze doorgaans hebben om het publiek in te pakken, krijgen ze vandaag dan ook niet.

CONCLUSIE:
Boemklatsch blijft graag ‘in gesprek’ met het publiek. Wil aftasten, maar kan niet altijd op het gewenste repliek rekenen. Bovendien kunnen ze ook gewoon veel beter. De vraag van de mc ‘of er een harde kern aanwezig is’, blijft dan ook terecht onbeantwoord.

CIJFER:
6+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven