Radio Soulwax is de ideale podcast voor headliner STRP

2 Many DJ’s brengt audiovisueel spektakel met een knipoog

Tekst: Patric Muris / Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

2 Many DJ’s is het bekende dj duo uit België dat uit alle muzikale vaatjes tapt en het moeiteloos met elkaar weet te rijmen. Ondertussen laten ze je, via hun visuals, ook nog zien wat ze voor je aan het draaien zijn.

2 Many DJ’s brengt audiovisueel spektakel met een knipoog

GEZIEN:
2 Many DJ's, zaal I, Klokgebouw, STRP festival, 27-10-2010

MUZIEK:
2 Many DJ’s is het bekende dj duo uit België dat uit alle muzikale vaatjes tapt en het moeiteloos met elkaar weet te rijmen. Ondertussen laten ze je, via hun visuals, ook nog zien wat ze voor je aan het draaien zijn. Ze sloten vorig jaar Rock Werchter af met een gelikte maar bij vlagen ook harde set die zelfs de meest vermoeide lichamen na vier festivaldagen moeiteloos in beweging kreeg. 2 Many DJ’s’ Radio Soulwax is een begrip; een radioshow waar ieder festival met succes op af kan stemmen.

PLUS:
Hits, hits en nog meer hits. Van alle tijden, van alle soorten en maten, inclusief die van het eigen huismerk. De opkomst is erg leuk met een radio die zoekt naar de juiste afstemming. Hele kleine stukjes Katy Perry en zelfs Doe Maar komen voorbij totdat de zender blijft hangen en de frequentie van Radio Soulwax gevonden heeft. Wat zit er dan zoal in zo’n Radio Soulwax uitzending live vanaf STRP? Nou, Mr. Oizo – Positif, MGMT – Kids, The Prodigy – Out Of Space, AC/DC – You Shook Me All Night Long en, geloof het of niet, Wham – Last Christmas. Ironisch dat tussendoor dan ook nog de Soulwax remix van LCD Soundsystems ‘You Wanted A Hit’ voorbij komt met de bijna zelfspottende tekst ‘but, maybe we don’t do hits’.

MIN:
Wham? Ze komen er mee weg, letterlijk, want het was hun laatste nummer. De opeenvolging van hits heeft een ietwat cheesy nasmaak en het voelt af en toe als wel heel makkelijk scoren. Overgangen zijn minder vernuftig dan die van Erol Alkan en hier en daar is er duidelijk al wat voorwerk gedaan. Ook al willen hun visuals je anders doen geloven, ‘best in class’ zijn ze niet. De populairste jongetjes van de klas waarschijnlijk wel.

CONCLUSIE:
Het charmeoffensief van 2 Many DJ’s is niet te weerstaan. Het is ver na vieren en nog steeds is het publiek onvermoeibaar. Zelfs in de persruimte wordt er gesprongen op de doordreunende beats en aanstekelijke deuntjes van 2 Many DJ’s. Het is feest. Dik feest. En bij feest hoort confetti moet er gedacht zijn als er een waar snipperkanon wordt afgeschoten.

CIJFER:
8+