Paul Chambers krijgt pas erg laat publiek mee Paul Chambers krijgt pas erg laat publiek mee

'Yeah, Techno!' geeft niet de verwachte reactie

, Tekst: Tijs Dijstelbloem / Fotografie: Erik Jan Sijbers

Paul Chambers krijgt pas erg laat publiek mee

'Yeah, Techno!' geeft niet de verwachte reactie

Tekst: Tijs Dijstelbloem / Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

De Vlaamse technoproducer Paul Chambers was tot voor kort voor veel mensen een volslagen onbekende. Dit veranderde echter toen plots de broertjes Dewaele zijn single 'Yeah, Techno!' veelvuldig tijdens hun dj sets gingen draaien. Zijn ster is sindsdien rijzende.

'Yeah, Techno!' geeft niet de verwachte reactie

GEZIEN:
Paul Chambers, zaal I, Klokgebouw, Eindhoven, 27-11-2010. 

MUZIEK:
Paul Chambers is een echte techno producer. Zijn Yeah, Techno! hit doet wellicht anders vermoeden, feit blijft dat de vierkwarts maat tijdens zijn optredens de boventoon voeren.

PLUS:
Paul Chambers krijgt weinig reactie uit het publiek maar houdt desondanks stug vol en weet aan het einde van zijn set dan uiteindelijk toch de handen in de lucht te krijgen. Dit zorgt ervoor dat zijn set klinkt als een kloppend geheel.

MIN:
Door vast te houden aan zijn eigen sound maakt hij het zichzelf niet makkelijk. Op een klein groepje liefhebbers vooraan weten eigenlijk maar weinig mensen raad met de pure technoklanken. Pas aan het einde van zijn set met behulp van een gouwe ouwe krijgt Chambers waar hij eigenlijk al veel eerder recht op had: applaus.

CONCLUSIE:
Op deze electro STRP nacht heeft Paul Chambers het zwaar. Door niet van zijn eigen geluid af te wijken blijft het publiek afwachtend en tam. 'Yeah, Techno!' wekt misschien valse verwachtingen: de track neigt naar electro terwijl Chambers toch echt een technoproducer is. Dit alles neemt niet weg dat hij een erg opbouwende en interessante set heeft neergezet. Hij heeft dan ook meer credits van het publiek verdiend.

CIJFER:
6,5

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven