Nieuwe Eindhovense belofte Mozes And The Firstborn in PopEi

Band speelt als voorprogramma van Hijos De Mayo

Tekst: Patric Muris ,

Maandag hadden we het er nog over in ons radioprogramma: de vrijdag in Eindhoven is wekelijks een dag om lief te hebben. Vorige week speelde Underworld in het Klokgebouw, nu is het daar de beurt aan M.I.A. Een paar meter verderop spelen twee rockbands die aardig tegenwicht bieden. Wij kijken vooral uit naar de show van de nieuwste aanwinst van Eindhoven Rockcity.

Band speelt als voorprogramma van Hijos De Mayo

De hoofdact van deze vrijdagavond is Hijos De Mayo dat twee jaar heeft ondergedoken om te werken aan een nieuw album: ‘In Sound Underground’ komt begin volgend jaar uit, maar is aanstaande vrijdag dus al voor een deel live te horen. Hijos De Mayo staat bekend om zijn stevige rock muziek met een duister randje. Of het nieuwe materiaal eenzelfde geluid laat horen, valt vrijdag te bezien.

Mozes And The Firstborn zullen de avond openen. In alles zijn zij een lichtgewicht: het is een jonge band, gemiddeld onder de twintig jaar, die nog maar net is opgericht. Raven Aartsen, de drummer, is het bekendste gezicht van de band. Hij speelt ook in Kylfa dat door het vertrek van zanger/gitarist Starsky naar Amerika even op een lager pitje is komen te staan. Melle, de zanger van de band, was onlangs nog samen met Raven te gast in 3VOOR12/Eindhoven radio waar hij bekende ervan overtuigd te zijn dat er een oude ziel in hem schuilt. Als je hem hoort zingen en/of naar de teksten luistert, begrijp je direct waarom.

Mozes And The Firstborn maken luchtige (garage)rock met hier en daar een sixties sound. Het doet soms denken aan de up tempo nummers van Velvet Underground, maar de gitaarsolo’s kunnen ook inspiratie vinden in wat stevigere rock bands. Het officieuze debuutoptreden van Mozes And The Firstborn vond vorige maand plaats in café Ramona. Niet bepaald een alledaags poppodium waar wij de band onder matige omstandigheden zagen spelen. Dat heeft echter niet kunnen voorkomen dat de veelbelovende demo’s ook live doen verlangen naar meer. Aanstaande vrijdag krijgt een ieder de kans om de band live te zien tijdens het tweede optreden in eigen stad. Om 21.30 uur gaan de deuren van PopEi open. Entree is gratis.