Hollandse Nieuwe en Popronde sluiten af in Leiden en Eindhoven

De laatste Hollandse Nieuwe podia van dit seizoen met 6 acts

Ingmar Griffioen ,

Het Popronde-seizoen zit er bijna op, maar niet voordat je op donderdag 11 november in Leiden en vrijdag de 12e in Eindhoven gratis hebt kunnen proeven van deze lichting Nederlands talent. Onder meer met de zes veelbelovende acts op de twee Hollandse Nieuwe podia in Qbus en Effenaar.

De laatste Hollandse Nieuwe podia van dit seizoen met 6 acts

Het Popronde-seizoen zit er bijna op, maar niet voordat je op donderdag 11 november in Leiden en vrijdag de 12e in Eindhoven gratis hebt kunnen proeven van deze lichting Nederlands talent. Onder meer met de zes veelbelovende acts op de twee Hollandse Nieuwe podia in Qbus en Effenaar.

Hollandse Nieuwe en Popronde brachten je deze herfst al 22 Hollandse Nieuwe podia in evenveel speelsteden. Nog twee te gaan dus en daarmee krijgt Popronde 2011 een mooie, sterk bezette afsluiting. In de Leidse en Eindhovense binnenstad brengen de Popronde en Hollandse Nieuwe weer zes acts op de been op de Hollandse Nieuwe-podia in Qbus en de Effenaar. In de geest van de Popronde zijn ook die avonden gratis te bezoeken. 3VOOR12/Lokaal is er uiteraard ook bij. Je vindt de aankondigen en verslaggeving van onze Lokaal-collega's in dit dossier.

Donderdag bezoek je in de Zuid-Hollandse stad Leiden concertzaal Qbus voor shows van de sterk gegroeide indie folkband Bird On The Wire en vintage rootsrockende Grote Prijs-winnaars The Cosmic Carnival. Een dag later sluit de Popronde groots af en dus ben je er vrijdag bij. Al was het maar om in het Eindhovense poppodium Effenaar liefst vier acts op het Hollandse Nieuwe podium te zien schitteren. Achtereenvolgens komen het powerrockende kwartet The Wrong Jeremies en de hard noiserockende belofte Bombay Show Pig voorbij, waarna het tijd is om los te gaan op de afterparty met Eins, Zwei Orchestra (shoegazepop en meer) en de onstuitbaar hiphoppende en dubsteppende Tilburgers van Boef en de Gelogeerde Aap.

Hieronder de tijdschema's van de Hollandse Nieuwe-podia. De rest van de Popronde-programmering vind je door op de site op de steden te klikken.

Donderdag 11 november
Qbus, Uiterstegracht 142, Leiden
21.00 uur: Bird On The Wire (schone hoofdstedelijke indiefolk)
22.00 uur: The Cosmic Carnival (Grote Prijs-winnaar op vintage rockgebied)

Vrijdag 12 november
Effenaar, Dommelstraat 2, Eindhoven
22.15 uur: The Wrong Jeremies (hevig rockend Amsterdams kwartet)
23.15 uur: Bombay Show Pig (noiserock met maximum impact)
AFTERPARTY met:
0.30 uur: Eins, Zwei Orchestra  (kleurrijk shoegazerockend duo)
1.30 uur: Boef en de Gelogeerde Aap (dubstep, hiphop, poëzie en meer)

-----------------------------------

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.