De vijf Gouwe Lempkes van Style Beats Liberation Front De vijf Gouwe Lempkes van Style Beats Liberation Front

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

De vijf Gouwe Lempkes van Style Beats Liberation Front

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Afgelopen september was de eerste editie van de Eindhovense dansavond DR’OP. Ondanks dat het nog erg vroeg in het seizoen was, scheelde het niet veel of de kleine zaal van de Effenaar was uitverkocht. In de aanloop naar de tweede editie op zaterdag 6 november, vroeg 3VOOR12/ Eindhoven DR’OP resident DJ Bart Nijssen aka Style Beats Liberation Front naar zijn favoriete 5 tracks aller tijden.

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Wat een verschrikkelijke vraag om me te vragen wat de 5 beste platen zijn die ik ken. Ik, iemand die van mening is dat een mensenleven nog te kort is om alle goede muziek op z'n minst één keer te kunnen beluisteren, deze vraag te stellen, dat is hetzelfde als Eddy Merkx op een fiets met 1 enkele spaak te laten fietsen.

Maargoed, zoiets wordt je gevraagd, en dan ga je er toch over nadenken. Gelukkig kan ik al snel een selectiecriterium gebruiken, namelijk dat deze vraag aan me wordt gesteld als Style Beats Liberation Front, de naam waaronder ik menig club en feestje overspoel met electro en een vleugje rauwe disco als DJ. Het is eerlijk gezegd nooit in me opgekomen om DJ te worden, sommige dingen gebeuren, waarna je je pas gaat afvragen hoe het zo gekomen is. In essentie is electro / disco voor mij gewoon een vorm van rockmuziek. Stampende bassen, coupletje-refreintje, beetje distortion hier en daar, dan ben ik al snel tevreden. Anyway, quit the crap; hier volgen 5 platen welke voor Style Beats eigenlijk in iedere set, op ieder feest of ieders iPod gedraaid moet worden:

1.         Soulwax - Any Minute Now

            Soulwax. De helden uit België, de helden van de wereld. Wat ooit begon als een rockband is uitgegroeid tot een imperium van beats, synthesizers en natuurlijk gitaren. De Dewaele broertjes doen precies wat ik zou willen doen. En op de vraag; "wat zijn jullie voorbeelden/invloeden" antwoorden ze: Kyuss, Monster Magnet & Masters of Reality! BAM!

2.         Death From Above 1979 - You're a woman, I'm a machine

            Man man, dit is gewoon perfecte rockmuziek. Rauwe gitaren, leipe zang, knetterende bas en dan ook nog eens een drum die rond de 128 bpm goed hard knalt! Precies dè ingredienten voor een Style Beats floor filler! NEED MORE COWBELL!

3.         Florence & the Machine - Hardest of Hearts (the Oddword remix)

            Serieus, wanneer tante Florence gaat zingen, dan moet iedereen z'n kop houden! Wat een geweldig voorkomen en wat een stem! Samen met haar bandje The Machine heeft ze een uitstekende plaat gemaakt. Vervolgens waren daar de Belzen van the Oddword die er nog even een schepje bovenop gooiden in deze remix van Hardest of Hearts. Vocals, it's not always a bad thing!

 4.         Carte Blanche - Black Billionaires

            Verdju, ik zal ook nog eens een recente plaat, of ja EP erbij zetten. Carte Blanche, dikke vette vettigheid. Niemand minder dan DJ Mehdi samen met Riton (koop zijn platen), bleken achter dit initiatief te zitten. Die combinaties doen het sowieso goed de laatste tijd: Duck Sauce (Barbara Streisand) = Armand van Helden + A-TRAK, en wat natuurlijk Moderat = Apparat + Modeselektor!


5.         Daft Punk - Homework

            Geen lijstje zonder Daft Punk, die franze helmdragers die hun tijd echt vér vooruit waren. 1996. Negentien-zes-en-negentig! Toen ik stiekem het eerste Sepultura plaatje op mn jas naaide waren deze pioneers al bezig de electro-sound voorgoed te definiëren. In 2005 bleken ze toch 'Human after All' te zijn!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven