Cursed P opent STRP op geheel eigen wijze

Vroege tijdstip debet aan gebrekkige publieke belangstelling

Tekst: Tijs Dijstelbloem / Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

Willem van der ploeg alias Cursed P is een Brabantse dj die hard aan de weg timmert. Deze (mede-) initiator van de in Hangar 20 gehouden dansavond Aerial Club laat op regelmatige basis Breda kennis maken met zijn onvervalste Cursed P sound. Op het STRP festival opende hij het bal al om 20 uur en zijn tweede set vond plaats voor de tweede live act van de avond: Boemklatsch.

Vroege tijdstip debet aan gebrekkige publieke belangstelling

GEZIEN:
Cursed P, zaal II STRP festival, Klokgebouw, Eindhoven, 27-11-2010

MUZIEK:
Clubby electro. Denk aan Deadmau5, Swedish House Mafia en Larry T.

PLUS:
Ondanks de geringe publieke belangstelling gooit Cursed P alle remmen los en heeft hij er zichtbaar plezier in. De bezoekers die de moeite hadden genomen vroeg aanwezig te zijn, worden door Cursed direct aan het dansen gezet.

MIN:
Gezien het tijdstip is een opbouwset wellicht meer op z’n plaats geweest. Het tempo ligt direct erg hoog waardoor het geheel wat surrealistisch oogt. De lichtshow en de muziek corresponderen niet met het tijdstip en het aantal toeschouwers.

CONCLUSIE:
Als relatieve nieuwkomer je naam op het STRP affiche terugzien is voor velen een jongensdroom. Voor Cursed P een droom die werkelijkheid is geworden. De kans om te laten zien en horen dat hij meer dan geschikt is als dj in een dergelijke setting heeft hij met beide handen aangegrepen. Dat de publieke belangstelling tegenvalt, wat overigens gezien het tijdstip meer dan logisch is, deert hem niet om ervan te genieten. Technisch een zeer gedegen set waar meer mensen van hadden moeten genieten.

CIJFER:
7