3voor12 Den Haag

Line up Crossing Border 2017 compleet

Met laatste toevoegingen en uitreiking Europese Literatuurprijs.

Crossing Border heeft vandaag een reeks nieuwe namen aangekondigd, daarmee is de line up van het festival nu helemaal compleet. Ook komt naar buiten dat het festival wordt afgetrap met de uitreiking van de prestigieuze Europese Literatuurprijs . 

Nieuwe literatuur- en muzieknamen
Na eerdere bevestigingen als BNQT, Priests, Orchestra Baobab, en Pink Oculus, komen de nieuwste Belgische sensatie Tamino, de Franstalige hiphopartiest Baloji, de hardcore-jazz-postpunk-crossover Robocobra en de alom geprezen jazz zangeres Melanie de Biasio naar het festival. Ook op literairfront valt er veel te beleven tijdens Crossing Border. De Afro-Amerikaanse schrijfster Margo Jefferson in het kader van BorderKitchen te gast en komt prozaïst, dichter en televisiemaker Abdelkader Benali voorlezen uit eigen werk.

Uitreiking Europese Literatuurprijs
De jaarlijkse Europese Literatuurprijs, zal dit jaar op de openingsdag van Crossing Border officieel worden uitgereikt in de Lutherse Kerk. De Europese Literatuurprijs bekroont een roman geschreven en vertaald in een taal van een land dat behoort tot de Raad van Europa. 

Crossing Border viert dit jaar zijn 25e editie en centreert zich net als vorig jaar in en rond poppodium Paard, midden in het muzikale hart van de stad, van 2 tot en met 4 november.

Volledige muzikale line up:
Benjamin Booker, Julien Baker, Heroes are Gang Leaders, L.A. Salami, Matteo Myderwyk, Pink Oculus, Spoon, Tom Misch, Nick Mulvey, Tamino, Angelo de Augustine, Allan Rayman, Baloji, Coely, Daymé Arocena, Jamila Woods, Jordan Mackampa, Orchestra Baobab, Priests, Robocobra, Tank and the Bangas, BNQT, Kamaal Williams, Melanie de Biasio

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12