Nominaties Haagse Pop Prijzen 2012 bekend

Nieuwe opzet voor Haags prijzencircus

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aan het einde van de Haagse Pop Week worden traditiegetrouw de Haagse Pop Prijzen uitgereikt. Dat zal ook dit jaar weer gebeuren in het Paard van Troje op zondag 21 oktober. De opzet is dit jaar echter wel enigszins veranderd. Zo zijn er dit jaar drie categorieën; Dé Haagse Popprijs, Aanstormend Talent en Beste Initiatief. De uiteindelijke winnaars worden niet door het publiek maar door PoP (Programmeurs Overleg Popmuziek) bepaald.

Naast de gebruikelijke categorie Aanstormend Talent is dit jaar gekozen voor twee aanvullende categorieën: Dé Haagse Pop Prijs en Beste Initiatief. Dé Haagse Popprijs wordt uitgereikt aan de Haagse act waar het afgelopen jaar het meeste om te doen was. Dit jaar zal wederom de Haagse Popveer worden uitgereikt aan een organisatie of iemand die veel betekent of betekend heeft voor de Haagse popscene. De uitreiking van de Haagse Pop Prijzen vindt plaats tijdens de 40 jaar Paard van Troje Popquiz XL. De Popquiz XL zal worden samengesteld en gepresenteerd door niemand minder dan Nederlands eigen “popprofessor” Leo Blokhuis.

De uiteindelijke winnaars van de Haagse Pop Prijzen zullen via stemmen bepaald worden door een vakjury, bestaande uit de leden van PoP: Gerard van den IJssel (Bevrijdingsfestival Den Haag), Tom van der Vat (Popunie), Arie Spaans (Koorenhuis), Daan van der Bruggen (Musicon), Peter Oostinga (Stichting Aight), Remco Prins (SuperMarkt/PopHotSpot), Fabiene Soeters (Bazart), Majel Blonden (Paard van Troje) en Gideon Rozendaal (Haags Pop Centrum). Zij bepaalden ook de lijst met genomineerden. Deze zijn als volgt:

Dé Haagse Pop Prijs:
- Bombay Show Pig
- Dash Berlin
- ED (Struijlaart)
- Guy Tavares (Bunker Records)
- Headlife
- Kern Koppen
- De Règâhs
- Splendid
- Sven Hammond Soul
- Vinny

Aanstormend Talent:
- Atlantic Attraction
- Bombay Show Pig
- Fexet
- Filosofische Stilte
- Klopje Popje
- Organisms
- Soul Sister Dance Revolution
- Torus
- Woot

Beste Initiatief:
- Antilounge
- Bunker Records (20 jaar!)
- Coldplay op het Malieveld
- The Hague Bandstand
- Jam de la Crème
- Paard van Troje (40 jaar!)
- Your Stage Festival