Haagse Pop Week 2012 belicht: Bombilate Haagse Pop Week 2012 belicht: Bombilate

"We hebben een aantal gave concepten liggen om op te treden met bekende Nederlandse artiesten”

, Remco van der Ham

Haagse Pop Week 2012 belicht: Bombilate

"We hebben een aantal gave concepten liggen om op te treden met bekende Nederlandse artiesten”

Remco van der Ham ,

De twaalfde editie van de Haagse Pop Week staat voor de deur. Van 12 tot en met 21 oktober laat het Haags Pop Centrum de stad weer bruisen met een overvol programma, voornamelijk bestaande uit Haagse acts. Dit jaar staat het Haags Pop Centrum in het teken van de opening van het nieuwe gebouw van het HPC in Loosduinen (op vrijdag 12 oktober) en het 40-jarig bestaan van het Paard van Troje dat vanaf 19 oktober gevierd wordt. In aanloop naar de Haagse Pop Week stelt 3voor12 Den Haag een aantal acts aan je voor. Vandaag is het de beurt aan de soulband Bombilate.

De basis van Bombilate is gelegd tijdens een jamsessie op de zolderkamer van grondlegger en toetsenist Ruben van Domburg. ”Na een half jaar zonder gitarist te hebben gespeeld  ontstond er begin 2012 de behoefte voor een gitarist. Danny van Dien werd opgetrommeld en bleek een uitstekende toevoeging op Ruben, Susan, Damani, Florian en Rick.” Bombilate heeft zichzelf een lange tijd opgesloten in de oefenruimtes van Musicon om materiaal te schrijven, te jammen en de juiste sound te zoeken. “We maken een mix van soul, rock, reggae en af en toe zelfs een kleine uitstap richting hiphop. Dit alles is echter gestoeld op een solide funkbasis. We proberen de songs voor iedereen toegankelijk te laten klinken, maar forceren dit niet in het schrijfproces. De nummers ontstaan automatisch. We zijn een hechte groep, kunnen erg met elkaar lachen en zien elkaar regelmatig. Dit hoor je terug in onze muziek.” Bij een optreden van Bombilate is het dan ook vooral genieten en dansen. “Pure muziek, gemaakt met passie. Een gezonde dosis funk door een strakke band met twee waanzinnige vocalisten.”
 
Onlangs bracht de band een demo uit met twee nummers. “Dit heeft ons nieuwe mogelijkheden en kansen bezorgd, zoals bijvoorbeeld airplay bij Giel Beelen tijdens zijn programma GielJazz op Radio 6.” Maar de band heeft meer plannen. “We hebben een aantal gave concepten liggen om op te treden met bekende Nederlandse artiesten, maar dat gaan we nu nog niet verklappen. Daarnaast zijn we bezig met het schrijven van nieuw materiaal voor een EP die we begin volgend jaar willen gaan opnemen. Ook zijn er voor een clipje voor onze demo 'Good love', zijn we druk bezig met optredens op de radio en tv en zijn we plannen aan het maken voor een mini tourtje. Ook moet er nog een blazerssectie bij de band komen. Kortom, we hebben genoeg te doen. En uiteraard  niet vergeten gewoon lekker muziek maken.”
 
De Haagse Pop Week staat dit jaar deels in het teken van het 40-jarig bestaan van het Paard van Troje, en daarom vragen we de acts van de Haagse Pop Week naar hun Paard-moment. “We hebben als band nog geen 'Paard-moment' mogen beleven. We hopen die in de toekomst uiteraard nog wel te mogen ervaren. Uiteraard hebben we allemaal wel onze eigen Paard van Troje momenten gehad, maar om die nu per bandlid te noemen.” Wel heeft de band wel een idee van welke act ze nog wel eens in het Paard van Troje zou willen zien. “The Cat Empire. Dat zou geweldig zijn, maar dan uiteraard wel met Bombilate in het voorprogramma.”
 
Op zondag 21 oktober worden de Haagse Pop Prijzen weer uitgereikt. Wat voor award zou Bombilate wel eens willen winnen? “Dat is lastig te zeggen. We zijn blij met iedere waardering die onze muziek krijgt. Als we dan toch moeten gaan kiezen: de Haagse Pop Prijs voor Aanstormend Talent zou wel super zijn na de Popweek. Ach, en misschien over een jaar of 40 een Edison Oeuvre Award. Eerst maar eens veel spelen en dagdromen.” Welke andere acts Bombilate gaat bekijken tijdens de Haagse Pop Week, weten de bandleden nog niet. “Er speelt zoveel tijdens de Haagse Pop Week, we gaan gewoon een week lang alles langs. Dat kunnen we iedereen trouwens aanraden; laat jezelf overtuigen door talent uit Den Haag!”
 
Bombilate speelt op maandag 15 oktober om 23.00 uur in de Zwarte Ruiter. Beluister de demo van Bombilate in de Haagse YouBox.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag