In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Left Alive @ Aloha Surf

De Haagse groep Left Alive kan je het beste vergelijken met vroege Paramore en poppunk uit de zeroes. De brok energie van frontzangeres Claire zal deze donderdag wat minder overdonderend zijn. En dat is niet negatief, want de heren en dame spelen donderdag namelijk een akoestische set bij Aloha Surf. Een goed begin van het weekend, vooral als je bedenkt dat ze bij Aloha Surf pizza serveren. Een poppunk pizza party, Jarrod Alonge zou er bijna jaloers van worden. Een kleine tip, volgens de zaak is het wel nodig om vooraf te reserveren.

Website

LaBomba CD Release @ Paardcafé

Deze vrijdag zal de bluesrock formatie LaBomba een cd uitbrengen in het Paardcafé. De mannen hebben hun roots in de blues zitten, maar een scheut Nirvana mag er volgens de band ook best wezen. "Fresh Loud and Different" luidt de titel van het werk, maar laten we eerlijk zijn echt origineel zijn de heren niet. Toch maakt dat weinig uit, de inspiratiebronnen zeggen genoeg: Jimi Hendrix, Fleetwood Mac & Pink Floyd. In het voorprogramma staat Beyond the Moon. Een jong Haags bandje uit de stal van Ready To Play die zichzelf als psychedelische bestempelen en onlangs geselecteerd zijn voor de voorrondes van Talent Event. Denk poprock met de juiste ingrediënten The Cure & The Doors. 

Kijk hier voor meer informatie.

Ntjam Rosie @ Theater Dakota

Ntjam Rosie is vaak te zien bij De Wereld Draait DoorVoor de ongeïnitieerde, de zangeres voert een makkelijk luisterbare mengelmoes op van hiphop, funk, soul & jazz. Tijdens haar huidige 'Breaking Circles' tour zal de nadruk liggen op een brug tussen muzikale stijlen en dans. En dat is te zien als we kijken naar de samenstelling vrijdagavond: een band, percussionist, turntablist en een choreograaf. Een muzikale reis van Kameroen naar Rotterdam waarin zowel de jeugd van Ntjam als het thema slavernij in voorkomt. Bijzonder!

Lees hier meer

R2P Big Weekend @ Musicon

Ready to Play laat een enorme lijst aan acts schitteren tijden het R2P Big Weekend. In Musicon staan het hele weekend verschillende Haagse bands en artiesten op de planken. Het gaat rap, ze hebben allemaal maar 20 minuten. Maar dat betekent wel dat je in ongeveer 3 uur lekker veel voorgeschoteld krijgt.

The Navigators, kersverse winnaars van de Haagse Song van het Jaar 2017, treden op. Voor de volledige lijst, zie:

Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Club 3voor12 Den Haag #52 @ Paardcafé

Je kan betalen voor Tim Akkerman in Paard. Je kan ook een deur verder lopen en je gratis laten wegblazen door drie toffe optredens in Paardcafé. Om 21:00 trapt Haagse songwriter Banner. af met indiefolk. Vanaf 22:00 zet Silent War een verse set neer met nieuwe toetsenist. En Boi Mesa laat je rond 23:00 dansen op het geluid van zijn Casio SA-1. Bij zijn dus (en klikken voor interviews).

Event

Alazka presents: LAKE HAZE (PT) @ Zahara Cocktailbar

Een Portugees komt plaatjes draaien. Vanaf 20:00 trekt LAKE HAZE a.k.a. Gonçalo Salgado wat acid en rave uit z'n synthesizer om jouw weekend lekker af te sluiten in Zahara Cocktailbar. Best prima voor een zondagavond. En bovendien een goed excuus om lekker uit te waaien in Scheveningen.

Event