Studioverslag Atlantic Attraction (deel 1)

De eerste studiodag

Atlantic Attraction ,

De Shamrock studio in Baarn is deze week voor Altantic Attraction de plek van bestemming voor het opnemen van EP ‘Home’. De bandleden leggen hier de partijen neer onder begeleiding van producer Sander Rozeboom. De komende weken zal Atlantic Attraction, de eerste 3voor12 Den Haag Selecteert act, een verslag bijhouden over het verloop van de opnames van de EP die 5 april wordt uitgebracht in de Qbus te Leiden. Hierbij het eerste studioverslag door drummer Sibren.

18 februari - Maandagochtend, rond negen uur zit ik licht gespannen in de auto op weg naar Baarn. Vandaag moet het gebeuren. Het is druk op de weg en de auto zit stampvol met al onze instrumenten. Daar aangekomen treffen we Sander, drinken eerst rustig een kopje koffie en alles wordt heel ontspannen opgebouwd. Voor de drums is er een mooie grote ruimte, voorzien van veel houtwerk, een Perzisch tapijt op de vloer en tal van orgels, een vleugel en andere instrumenten. De drums klinken als een klok en ik zou graag willen dat ik altijd zo’n haarscherp geluid kon hebben. Na een rondje warmspelen wordt er een proefronde opgenomen en het gaat al meteen ontzettend lekker. Samen met Joris (bassist) wordt er gespeeld in opperste concentratie en we zijn verbaasd over hoe lekker het gaat. Het hout van mijn stokken vliegt in de rondte en ik ben meer dan tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Gelukkig hebben de lange weekenden voorbereiding in het donkere drumhok van de MuzyQ zich uitbetaald.
 
‘s Avonds vergeten we bijna te eten, omdat we zo hard bezig zijn. Na twee tracks wordt er dan toch wat naar binnen geschoven (Ravenstijnse hamburger, wat helaas niet meer inhield dan een verkoold stuk vlees op een broodje) aan de bar in Shamrock Studio’s.  Na het eten merk ik dat ik wat moe begin te worden. In de planning is er ook tijd op de dinsdag gereserveerd voor de drums, maar het zou heel fijn zijn om de drums er vandaag helemaal op te zetten. De hoop groeit nadat de drumpartijen van het derde nummer er even na het avondeten al op staan. Om negen uur 's avonds (dus elf uur later dan we begonnen zijn vandaag) beginnen we alsnog aan het vierde en laatste nummer. De blaren beginnen zich langzaam te vormen op mijn handen, maar na een paar takes staan de drums erop. We liggen nú al een halve dag vóór op schema.
 
Even later stappen we de trein in met grote grijnzen op ons gezicht. Nu snel naar huis, want morgen moeten we ons om tien uur alweer op de deurmat van de Shamrock studio’s melden, voor opnamen dag twee.