Studioverslag Atlantic Attraction (deel 3)

De laatste opnames

Atlantic Attraction ,

De Shamrock studio in Baarn is deze week voor Atlantic Attraction de plek van bestemming voor het opnemen van EP ‘Home’. De bandleden leggen hier de partijen neer onder begeleiding van producer Sander Rozeboom. De komende weken zal Atlantic Attraction, de eerste 3voor12 Den Haag Selecteert act, een verslag bijhouden over het verloop van de opnames van de EP die 5 april wordt uitgebracht in de Qbus te Leiden. Hierbij het derde studioverslag door zanger en gitarist Kevin.

Dagen achter elkaar in de studio zitten van 10.00 tot 23.00 uur, het bevalt me wel. Ik kom er achter dat, waar onze gitarist Arend zich stierlijk verveelt, het mij niet lang genoeg kan duren. Een stel topproducers om je heen met ieder hun eigenaardigheden, goede koffie, een inspiratievolle omgeving met een bijzonder relaxte bank om op te liggen, een scala aan instrumenten en gitaarversterkers om bang van te worden en ga zo maar door. Ik zie dit mezelf wel vaker doen in een setting als deze.
 
Onze producer Sander en zijn studio-sidekick Arjen zijn te gekke gasten. Ze weten precies waar ze mee bezig zijn en voelen de muziek aan alsof ze het zelf geschreven hebben. Goede ideeën vloeien daaruit voort. Of wij het als band daar mee eens zijn, is een ander verhaal. Een verhaal waar trouwens niet zo veel over te vertellen valt. Onze creatieve input wordt net zo belangrijk gevonden als dat van de producers zelf. Goed, te gekke gasten dus. Als je nog eens koffie voor ze haalt, zijn ze nog aardig ook.
 
Het opnemen van de nummers is echt onwijs voorspoedig gegaan. Onze drummer Sibren was al klaar met de drums, voordat ik bij wijze van spreken überhaupt door had dat hij al begonnen was. Joris z’n baspartijen stonden er ook in bijna een dag op. Tóen de gitaren, die wat langer nodig leken te hebben. Ik geef het de schuld aan het feit dat wij gitaristen gewoon mierenneukers zijn wat betreft het geluid... Elk plingeltje moet iets speciaals hebben, maar soms moet je gewoon het eerste doen dat in je opkomt.
 
Nu nog even de laatste beetjes inzingen en dan wachten op de mixen van Sander, zodat de hele bende naar de master engineer kan. Wetende dat onze tijd in de studio er bijna op zit, wat voelt als de laatste dag op een bijzonder aangename vakantie, kijk ik ontzettend uit naar de releaseshow!