Studioverslag Atlantic Attraction (deel 2)

"Zolang je de tijd dat je dingen moet inspelen of inzingen weet te beperken gaat het muzikantenleventje over rozen"

Atlantic Attraction ,

De Shamrock studio in Baarn is deze week voor Altantic Attraction de plek van bestemming voor het opnemen van EP ‘Home’. De bandleden leggen hier de partijen neer onder begeleiding van producer Sander Rozeboom. De komende weken zal Atlantic Attraction, de eerste 3voor12 Den Haag Selecteert act, een verslag bijhouden over het verloop van de opnames van de EP die 5 april wordt uitgebracht in de Qbus te Leiden. Hierbij het tweede studioverslag door leadgitarist Arend.

21 februari - Dag vier zit er op, het is alsof de tijd voorbij vliegt. Of ik dat nu jammer moet vinden laat ik even in het midden. In de studio aan je creaties sleutelen is goed voor je karakter en als je een beetje goed bent voorbereid kan het nog best gezellig zijn ook. Het is zo erg nog niet. Zolang je de tijd dat je dingen moet inspelen of inzingen weet te beperken gaat het muzikantenleventje over rozen. In Shamrock Studio staat een grote, zeer comfortabele bank, een enorme tv en alle bezorgfolders van plaatselijke horeca zijn ophanden. Zolang je buiten het bereik van de ‘inspeelkruk’ of microfoon kunt blijven is het vertoeven dus goed.
 
Er komt echter een moment dat je het inspelen van je partijen echt niet langer kunt uitstellen. Een traag koffiezetapparaat of een gefakete buikgriep biedt nog wat rek, maar niet veel. Ik had daarnaast nog eens het ‘geluk’ om halve dag eerder aan de beurt te zijn dan oorspronkelijk gepland was. En dat had alles te maken met het feit dat de drums, bas en slaggitaar er in 2,5 dag opstonden in plaats van in 3. Iets wat de prestatiedruk niet bepaald verkleind. Verder had ik het natuurlijk gepresteerd om het oefenen van mijn partijen tot het laatste moment op te schuiven, naar het dagdeel waarin ik nu opeens alles moest gaan inspelen. Ik mag dus zeker van geluk spreken dat het allemaal zo vlot gaat.
 
Uiteindelijk viel het natuurlijk allemaal wel mee. De inspeelkruk was in ieder geval niet oncomfortabeler dan dat hij eruit zag (het schijnt dat drummers er uren achter elkaar op kunnen zitten!) en met genoeg vervormingen, echo’s en Apple-rekenkracht leek mijn spel zo slecht nog niet. En dat ik wat noten niet mocht spelen (voornamelijk losse snaren die ik volgens sommigen per ongeluk zou aanslaan tijdens het spelen) nam ik dan maar voor lief. Al met al heb ik de voorsprong kunnen doorschuiven naar de zangdagen welke volgende week dinsdag en woensdag plaatsvinden. Dan kan ik me nu weer gaan richten tot dingen die er écht toe doen, bijvoorbeeld de videoclip voor onze eerstvolgende single!