Haagse YouBox Top 10 van 2013

Welke artiesten werden het meest beluisterd in 2013?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind 2011 wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke 10 acts uit de Haagse regio het afgelopen jaar het meest beluisterd zijn geweest.

10. Bombilate - 'Demo'

Ook dit jaar staat Bombilate in het jaaroverzicht. Vorige jaar nog op de zevende plek, dit jaar is de band terug te vinden op de laatste positie. Voor Bombilate is het een prachtjaar geweest. Verkozen tot de 3voor12 Den Haag Selecteert act van maart, het winnen van de finale van de voorrondes voor Parkpop en het uiteindelijk optreden op Parkpop zelf zijn enkele hoogtepunten van de band dit jaar. Bombilate speelde ook samen met Garlic in het Paard van Troje tijdens de Rockstone Collaborations. 'Good love' is het meest beluisterde liedje van het album.

9. A Cure For Gravity - 'Side Effects'

Ook weer terug te vinden in de Haagse YouBox Top 10 van 2013 is A Cure For Gravity. Ook dit jaar staat de band met het album 'Side Effects' op de negende plek. De band lanceerde zijn eerste videoclip 'Get it' uit, speelde onder andere tijdens de Haagse Popweek, maar kreeg ook te maken met een aantal veranderingen binnen de band. Single en videoclip 'Get it' is het meest beluisterde nummer van het album. 

8. The Levi's - 'Changing Tires'
7. 27 Ways To Win - 'What Else To Think'

Ook het album 'What Else To Think' van 27 Ways To Win werd door ons kritisch beluisterd en voorzien van een recensie. Verder hebben wij de band niet zo heel vaak zien spelen het afgelopen jaar. Tijdens het HPC Winterfest 2013 bijvoorbeeld wel. Het album staat op de zevende plek in de Haagde YouBox Top 10 van 2013. Van het album werd 'One of seven' het vaakst afgespeeld.

6. Soul Sister Dance Revolution - 'Playground Kids'
5. Magnavox Radio - 'Made To Fly'

Sinds de EP 'Made To Fly' van Magnavox Radio aan de Haagse YouBox is toegevoegd, staat dit werkje van de heren bijna onafgebroken in de Haagse YouBox Top 5. Waarvan de nummer 1 positie wel heel vaak bekleden wordt. Het kan dan ook niet anders dat ook 'Made To Fly' in de Haagse YouBox Top 10 van 2013 staat. Met diverse optredens op zak, waaronder eentje live op 3FM, en een mooie EP recensie, lijkt ook 2014 een mooi jaar te gaan worden voor de band. 'Take us home' is het populairste nummer van de EP in de Haagse YouBox.

4. De Kraaien - 'Pechvogel'

Met zowel optredens binnen de regio (onder andere Ongetemd en Parkpop) als ook buiten de regio (bijvoorbeeld Paaspop en Klomppop) bewijzen de gevleugelde vrienden van De Kraaien dat zij niet echt een eendagsvlieg te noemen zijn. Hoogtepunten van het jaar zijn de lancering van de tweede single 'Pechvogel', een gouden plaat voor 'Ik vind je lekker', 'Dat gepijpzeik' als cover van Robin Thicke's 'Blurred lines',  en toch wel als een van de favorieten te worden bestempeld van Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker. Na zo'n bewogen jaar kon het ook niet anders dat wij De Kraaien interviewden bij de Eindejaarssessie 2013. Vorig jaar stonde de EP 'USBekistan' nog op de nummer 1 positie, dit jaar moeten de heren genoegen nemen met een vierde plek voor single 'Pechvogel'.

3. Jana - 'To All'

Onze 3voor12 Den Haag Selecteert act uit december 2011 Jana, heeft de nummer drie positie bereikt in de Haagse YouBox Top 10 van 2013. Met een zeer positieve EP recensie voor 'To All' blijft het vrij rustig. Op haar Facebook pagina wordt verwezen naar goed nieuws wat binnenkort bekend zou worden gemaakt. Wij zijn benieuwd! 'Passing on a message' is het meest beluisterde nummer van de EP.

2. F - 'Geen fuck om jou'
1. No Reply - 'Jacky'

No Reply behaalt dit jaar wèl de nummer 1 positie. Vorig jaar moest nog genoegen worden genomen met een tweede plek met EP 'Tangled In The World', dit jaar is het wel gelukt met EP 'Jacky'. Met een succesvolle EP presentatie en een tour door Frankrijk, lijkt No Reply klaar te zijn om door te breken bij een breder publiek. Echter, wie de band mailt zal nu nog een no reply terugkrijgen: No Reply bestaat niet meer. Desondanks, toch nog gefeliciteerd met de hoogste positie in de Haagse YouBox Top 10 van 2013! 

De Haagse YouBox

De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Postbus 53400
2505 AK Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.