Toch extra geld voor de Popunie Toch extra geld voor de Popunie

Opgenomen in Cultuurplan 2013-2016 Rotterdam

, Redactie 3voor12 Den Haag

Toch extra geld voor de Popunie

Opgenomen in Cultuurplan 2013-2016 Rotterdam

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Eindelijk goed nieuws voor de Popunie. Dinsdagavond debatteerde de Rotterdamse gemeenteraad over de begroting 2013 en het Cultuurplan 2013-2016. Tijdens dit debat vond de besluitvorming plaats over de ingediende moties, onder andere voor extra geld voor de Popunie. De motie werd, dankzij steun van Leefbaar Rotterdam, D66, SP en een groot deel van de PvdA, aangenomen en is er een einde aan de onzekerheid gekomen.

De komende jaren zal de Popunie, dat zich voorheen inzette voor de gehele provincie, zich op de Rotterdamse popsector richten. Op de website laat de Popunie weten verheugd kennis te hebben genomen van het besluit. Directeur Martin Scheijgrond: “We zijn blij dat we zekerheid hebben, de mouwen kunnen opstropen en zonder handrem aan de bak kunnen om een actieve rol te vervullen in de basis van de talentontwikkelingsketen van de Rotterdamse popsector. De support die wij de afgelopen periode hebben mogen ontvangen uit alle denkbare hoeken binnen en buiten het werkveld was al hartverwarmend. Dat de politiek dan nu ook daadwerkelijk de Popunie de kans biedt om haar plannen te verwezenlijken, voelt als een enorme steun in de rug. Nu kunnen we zonder voorbehoud aan de slag in Rotterdam, met voldoende volume om ook echt iets neer te zetten voor al het talent dat de stad rijk is.”
 
Behalve de Popunie hebben ook Bird, WMDC/Grounds, Worm, Rotown, Epitome en Music Matters een volwaardige plek gekregen in het Cultuurplan. Scheijgrond: “Hier plukken zowel de Rotterdamse popmuzikanten als het Rotterdamse publiek dat van live muziek houdt de vruchten van. Het is alleen jammer dat niet alle aanvragers die goede plannen hadden ingediend (volledig) gehonoreerd zijn, maar het is ook niet reëel om dat in deze tijden te verwachten. Het is uiteindelijk een politiek besluit om de taart kleiner te maken en op een andere wijze te verdelen. Er ligt nu een goede basis voor de popsector om met creativiteit, daadkracht en ondernemerschap de Rotterdamse popcultuur de komende jaren op de kaart te zetten.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag