Rock is DEFINITELY not dead! Hoewel er genoeg goede pop, hiphop, singer-songwriter en andere acts te vinden waren, hebben deze niet gewonnen van het gebulder uit de Spaanse Kraag (en een enkele show op het Amstel Podium). Dit zijn de vijf beste shows van Breda Barst 2018:

Ooit gedacht dat je een groep hardrockers aan het hakken zou krijgen? La Jungle doet het. Het Belgische techno-noiserockduo is misschien wel de meest geflipte band uit dat land. Zó geflipt dat het nooit het grote publiek zal bereiken, maar wel legendarisch genoeg is om tot in den verdoemenis kleine cafeetjes te slopen.

Gitaargod Tim Vanhamel oogt zo nonchalant met zijn gekreukte blouse en de gekke bekken die hij trekt, maar deze show is allesbehalve. Het is wel duidelijk wat Josh Homme van Queens Of The Stone Age in deze groep zag, maar dat is al lang oud nieuws, natuurlijk. 

Wát een herrie kan er uit een duo komen. Equal Idiots maakt vrolijke garagerock waarmee de hele Spaanse Kraag in apenkooien voor gevorderden verandert. Ze spelen ook nog een covertje, dat uitstekend bij het speelse karakter van de band past. Een shout out naar de programmeur voor deze boeking. 

Waar the fuck is iedereen? Every Strangers Looks Like You zet een heerlijke set weg, maar alle bezoekers lijken ergens anders te zijn gaan kijken. De zielige opkomst lijkt even een van de redenen waarom vocalist en gitarist Tim de Gieter het podium afstormt, maar uiteindelijk heeft het een veel betere reden.

SONS maakt aanstekelijke, eerlijke punk songs met garage randjes en licht psychedelische uitspattingen. Driftig, expressief en bovenal: echt. Het zweet is echt, de liefde voor de muziek is echt. SONS is honderd procent echt en daarmee bekroond tot de beste act van Breda Barst 2018.