3voor12 Breda

BB18: SONS is echt en echt goed

Vlaamse punkrockers werken zich in het zweet in de Spaanse Kraag

Vier vrienden uit Melsele, ten westen van Antwerpen, die al bij elkaar op school zaten en samen concerten bezochten, richtten in 2016 samen punkgroep SONS op. Het verhaal van de band is in België ondertussen al een miljoen miljard keer verteld. De punkers gaan hard en spelen de jeugdhuizen én grote festivals plat. Ze mochten zelfs al het hoofdpodium van Rock Werchter openen deze zomer. Goed, ze wonnen dan ook De Nieuwe Lichting van Studio Brussel dit jaar. Volgend jaar is een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel hun podium, vandaag een meer dan goed gevulde Spaanse Kraag.

Robin, Thomas, Arno en Jens geven er direct een stevige lap op. Ze spelen aanstekelijke, eerlijke punk songs met garage randjes en licht psychedelische uitspattingen. Driftig, expressief en bovenal: echt. Het zweet is echt, de liefde voor de muziek is echt. Het song materiaal is dan ook enorm sterk, met singles 'Ricochet' en 'Tube Spit' voorop, de cover van Black Keys' 'Lonely Boy' trekt de eventuele twijfelaar over de streep.

SONS schuurt en dreint, op een bezeten manier en ja hoor; aan het einde hebben we een paar moshpits voor het podium. Verdiend want SONS werkt hard en is ook echt goed!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12