3voor12 Breda

BB18: Millionaire oogt zo nonchalant, maar is het allesbehalve

Ook aan het einde van de tour hartstikke fris

Millionaire, de band rondom gitaargod Tim Vanhamel, kondigde vorig jaar zijn terugkeer aan. Een nieuwsbericht waar veel rockliefhebbers het warm van kregen. Sindsdien is de groep bezig met de tour van hun laatste plaat 'Sciencing', die nog maar vijftal shows lang is. Waaronder deze op Breda Barst. 

Het oogt zo nonchalant, die gekreukte hawaiiblouse van Vanhamel in combinatie met de gekke bekken die hij trekt, maar wat hij met z'n instrument doet, is zo vliegensvlug en technisch dat je niet weet waar je moet kijken. 

Ook z'n danspasjes en speelwijzen zijn uniek en in grote variëteit te zien. Hij speelt op één been, met één hand met z'n gitaarband van z'n schouder af, en dat allemaal tegelijk. Maar ook danst hij als een soort Cleopatra, schuifelt met zijn voeten en als hij dat niet doet, dan rent hij heen en weer. En nogmaals, dat vaak in combinatie met bijzonder kundig gitaarspel.

Het is wel duidelijk wat Josh Homme van Queens Of The Stone Age in deze groep zag, maar dat is al lang oud nieuws, natuurlijk.Ze klinken, ook aan het einde van de tour, nog hartstikke fris en vol inspiratie. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12