Wie kent het niet: het spel met omklapafbeeldingen van allerlei personages waarbij je moet raden wie op het kaartje van de tegenstander staat. Wie is het? Dit is hetzelfde, een soort van dan. Welke Bredase muziektalenten worden hieronder beschreven? Klik op 'open' bij 'antwoord' om te kijken of je het goed hebt!

#1

Deze artieste sluit 2017 af met haar debuutplaat. Op zes december heeft ze het werk van haar en d'r band in de (digitale) platenschappen gelegd. Ze is al te horen op de December Tapes-plaat van vorig jaar, maar ze loopt al een poos langer rond in de Bredase muziekscène. En zelfs daarbuiten, want in 2015 heeft ze namelijk meegedaan aan het vierde seizoen van Giel's 'De Beste Singer-songwriter van Nederland'. Haar muziekstijl wordt vaak vergeleken met die van Adele, Janis Joplin en sommigen noemen haar zelfs de Amy Winehouse van Breda.

Giel Beelen

Myllie & The Tunes

Meer?

Wil je meer Myllie & The Tunes? Je kunt de debuutplaat hier beluisteren. Of check haar YouTube-pagina met onder andere een video van een optreden in De Avenue.

#2

Dit vijfkoppige coverproject heeft een bucketlistdingetje af mogen strepen in 2017. Ze hebben een paar shows gespeeld met Orgaanklap, tijdens hun afscheidstoer! Tegen het eind van het jaar kregen ze een bandlogo, in het lettertype van New Kids, maar is er ook transfernieuws. Jesse Vos en Paul Kruis zijn gestopt met het project, maar er zijn al twee nieuwe bandleden gevonden om de sterren van de hemel te hakken: Leon Heesterbeek van Rank & File en Arlin Keo van Kim's Funky Corporation.

Orgaanklap op Lowlands 2014

#3

Nederland is een nieuwe Nederlandstalige act rijker! Dit duo komt gedeeltelijk uit Amsterdam en gedeeltelijk uit Rijsbergen. En, de helft van dit paar ken je misschien al want de bassiste speelt ook in Hausmagger! Enfin. Het nieuws is dat het paar in december hun eerste single 'Mensentekening' heeft gereleaset. De muziek is helemaal geïnspireerd op de Casio SA-1, het mini 100 sound ToneBank keyboardje uit ‘89. Het is een voorproefje van het nieuwe album, dat in 2018 wordt verwacht.

Hausmagger

#4

De volgende indierockband heeft een plekje bemachtigd in de Snob 2000. Dat is de Top 2000, maar dan voor mensen met een moeilijke muzieksmaak, zeg maar. Deze vierkoppige groep is binnengekomen op plekje 1.645 met een nummer (dat ook een videoclip heeft) uit 2016 en zijn daarmee al een aantal keren te horen geweest op Pinguin Radio. Er staat nog niet zo veel op de planning bij deze band, maar ze beginnen 2018  goed met een optreden in de Kleine Zaal van Mezz.

Logo Snob 2000

#5

Dit Bredase vijftal heeft op de eerste dag van december de tweede single, inclusief videoclip, van 2017 uitgebracht. Ze hebben deze track meegenomen naar de 3FM-studio, waar ze 'm live spelen bij Kevin van Arnhem. Op Facebook hebben ze het verzoek geplaatst om het liedje woord voor woord mee te zingen zodra 'ie op de radio is. Dat heeft geen probleem moeten zijn met de catchy pop-rock die deze groep maakt.

Logo 3FM

The Spvrk

Meer?

Wil je meer The Spvrk? In hun 3voor12-dossier vind je onder andere de nieuwe single, showrecensies en interviews over bijvoorbeeld hun optreden op Breda Barst dit jaar.