Wat jij niet eens durft te fantaseren, doet Orgaanklap in een uitverkochte zaal

Naakt. Vagina. Seks. Piemel. Homo. Raggen. Spuiten. Oh ja, en muziek.

Tekst: Manoek Lambregts, foto’s: Bastiaan Reiters, Manoek Lambregts ,

“Dit is het begin van het eind,” zegt zanger Jeff Tropicana. Orgaanklap geeft de eerste show van de tour op 6 januari in de Kleine Zaal van Mezz. Hierna volgen er in totaal nog negen in Nederland en buitenland en daarna is het voorbij. De band stopt. Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band krijgt de eer om deze laatste shows met de malle heren van Orgaanklap te spelen. De tournaam mag dan wel ‘De Grap Is Gemaakt’ zijn, maar alle grappen zijn nog helemaal niet gemaakt.

Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band? Nou, nee. Eigenlijk niet. In de zaal staan tientallen hardrockers en feestbeesten, maar de enige gabbertjes van het gezelschap staan op het podium. Het vijftal heeft hetzelfde felgekleurde aussie-trainingspak uit de kast getrokken en is klaar om iedereen het gevoel van een rave uit de nineties te geven. De instrumenten zijn beperkt. Jesse Vos slaat voornamelijk op zijn snaredrum en gesloten hi-hat, Wilco van Poll beperkt zich tot een kick en moeilijke gitaarsolo’s of basriffjes blijven uit, maar wat ze maken klopt: dansbare happy hardcorecovertjes. Halverwege de show roept Vos: “Jullie zijn allemaal homoooooo’s!”. Hij drukt op een stadiontoeter en zangeres Anke Vissers zet Paul Elstaks ‘Rainbow In The Sky’ in. Degenen die misschien nog niet helemaal snapten wat de bedoeling van JDZDJHB is, weten dat nu wel. Hakkkkuuuh! (En zagen).

Daarna is Orgaanklap aan de beurt. Vier heren komen op het podium in kleding die niet veel aan de verbeelding overlaat. BDSM-tuigjes, naveltruitjes en te strakke leggings of gewoon in ondergoed. Bij het ragnummer ‘We Love Pop Punk’ wordt al fanatiek gecrowdsurft. Op elkaar. “What the fuck gebeurde er net?”, vraagt zanger Jeff Tropicana. Die verbazing wordt al snel in de gedachten van elk individu in het publiek geblazen. Dan gaat het niet over de dode babygrap waarbij de clue ‘een stijve’ was, het gelebber van bandleden onderling of de confetti die uit de latex ballenknijper van gitarist Jim Holland kwam – het gaat over de spelshow en de goocheltruc. Chantal is voor het eerst bij een Orgaanklapshow en mag meedoen met Rock Trivia. Wat zij niet weet is dat Tropicana zijn piemel uit zijn onderbroek heeft gehaald en daar moet ze zo snel mogelijk achter komen om het prijzenpakket te winnen. Het lukte haar na zes vragen, toen de zanger zelf maar even zei dat hij zijn derde been even een frisse neus liet halen. Na een hardrockcover van K-libers ‘Viben’ is het tijd voor een goocheltruc. Een vrijwilliger trekt een kaart, moet deze onthouden en verscheurt het exemplaar. Vervolgens verschijnt er een dame op het podium. Zij wordt volledig uitgekleed door Tropicana. Hij voelt tussen haar benen en begint aan een slinger te trekken. Dat duurt minuten. Heeft deze vrouw méters aan feestversiering in haar vagina zitten? Ja. Dat heeft ze. Vervolgens verdwijnt ze achter een doek en verschijnt Holland. De latex broekspijpen worden van zijn benen geritst. Tropicana gaat terug naar de jongen die de kaart trok. “Wat was jouw kaart?”. Hij stamelt: “Schoppen aas.” Vervolgens trekt Holland zijn edele deel uit zijn glimmende ballenknijper en ja hoor, de desbetreffende kaart zit op zijn penis geplakt. Ondertussen is er een gigantische piemel het podium opgekomen die schaamteloos in het publiek spuit. Iedereen aan de linkerkant van het podium heeft een wit gezicht. De avond wordt afgesloten met een nummer over, jawel, aan piemels zuigen. Zo. Nu zijn de grappen gemaakt. Het begin van het eind was een spetterende, uh, spuitende show die iedereen bij zal blijven.

Gezien: Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band, Orgaanklap. Mezz Kleine Zaal, vrijdag 6 januari 2017.