Wie kent het niet: het spel met omklapafbeeldingen van allerlei personages waarbij je moet raden wie op het kaartje van de tegenstander staat. Wie is het? Dit is hetzelfde, een soort van dan. Welke Bredase muziektalenten worden hieronder beschreven? Klik op 'open' bij 'antwoord' om te kijken of je het goed hebt!

#1

Het is weer bijna Record Store Day. Op 21 april openen een heleboel plantenzaken hun panden voor optredens van muzikanten van eigen bodem en om het welbekende vinyl te eren. Breda telt 21 instores en heeft daarmee de meeste shows van héél Nederland op deze dag. Ja, ook meer dan Amsterdam! Welke Bredase artiest treedt dit jaar NIET op in een van de Bredase platenzaken?

A) Awash
B) The Spvrk
C) Famous Belcrum Recordings
D) SABBARDEYA

D) SABBARDEYA

Meer?

SABBARDEYA treedt niet op in een van de Bredase platenzaken met Record Store Day, maar een heleboel andere artiesten wel! Benieuwd welke, waar en hoe laat? Check het hier. Wilde je juist héél graag iets van SABBARDEYA horen? Dat kan! Ze spelen op de 3voor12/Breda clubavond. Meer info vind je hier.

#2

Bandleden komen en gaan, zo blijkt maar weer bij dit nieuwtje. Bassist Mr. Joseph heeft een nieuwe kans aangeboden gekregen en grijpt deze met beide handen aan. Dat wil zeggen dat de groep half april zonder zit. Hij speelt zijn laatste show namelijk op Punkrock Riot. Een muziekgroep is niet compleet zonder bassist en daarom heeft de groep een vacature online gezet, op Indeed. Zo'n zakelijke en satirische manier van berichten past ontzettend goed bij deze band, want ze doen niet anders. Weet jij om wie het gaat?

Logo Punkrock Riot

Code Of Conduct

Meer?

Zie je dit nieuws als een kans om in de band terecht te komen? Je kunt hier reageren op de vacature. Wil je liever nostalgisch naar het werk van Mr. Joseph luisteren? In het dossier vind je de nieuwe EP, videoclips, showrecensies en meer.

#3

Deze Bredase-Zundertse band heeft hun eerste videoclip uitgebracht. De track van het nummer staat op de EP 'Bonneville Bastards'. Die kwam een paar weken daarvoor uit. De punkrockband heeft met behulp van hun vriendenkringen deze clip bedacht, opgenomen en bewerkt. Wij vinden dat 'ie lijkt op de video van Smack My Bitch Up van The Prodigy. Weet jij welke groep we bedoelen?

The Prodigy op Paaspop 2016

#4

We hebben nog meer videoclipnieuws. Deze rockband heeft al eerder in onze Wie Is Het?-reeks gestaan, toen met een vraag over een The Charm The Fury-competitie. Ze maakten namelijk kans om in het voorprogramma van die Nederlandse metalband te staan, maar de wedstrijd werd afgelast door mogelijke fraude met het aantal stemmen. In deze editie staan de Bredanaars omdat ze een nieuwe clip hebben uitgebracht. Deze video is gemaakt met hulp van kunststudenten van St. Joost en hoort bij een track op hun debuut EP uit 2017, maar wordt gezien als een nieuw hoofdstuk van de band. Wie is het?

The Charm The Fury

At First

Meer?

Wil je de videoclip van At First zien? Een concertrecensie lezen? Toffe live-foto's bekijken? Het kan allemaal in dit dossier.

#5

Kriebelt het festivalgevoel al? Bij ons wel. Voor een Zunderts festival is de eerste naam bekend gemaakt: Hong Kong Dong. Deze Gentse, elektronische muziekgroep heeft op bijvoorbeeld Breda Barst en Ik Zie U Graag gestaan. Nu komen ze terug, met al hun synthesizers, om een feestje te bouwen op de tiende editie van dit festival. Om welk festival gaat het?

Hong Kong Dong

Van Gogh Live

Meer?

Van Gogh Live is een jaarlijks, gratis festival in hartje Zundert. Deze wordt georganiseerd door PocoZ (Popcollectief Zundert). Dit jaar is 'ie op 23 en 24 juni. Er komen nog een hoop nieuwe namen aan. Als je daarvan op de hoogte wil worden gehouden, check deze Facebookpagina!