Wie kent het niet: het spel met omklapafbeeldingen van allerlei personages waarbij je moet raden wie op het kaartje van de tegenstander staat. Wie is het? Dit is hetzelfde, een soort van dan. Welke Bredase muziektalenten worden hieronder beschreven? Klik op 'open' bij 'antwoord' om te kijken of je het goed hebt!

#1

Deze band zit al een poos in het circuit van de harde muziek, met veel gitaren en uptempo drums. Ze stonden op het Amstel Podium van Breda Barst dit jaar, hebben een kersvers bandlogo, maar het grootste nieuws van afgelopen tijd is dat het vijftal laatst kans maakte om in het voorprogramma van The Charm The Fury te staan. Dit zou gaan via een poll en degene met de meeste stemmen wint, maar door een mogelijke sabotage van de stemmen is dit stopgezet. 

The Charm The Fury op Pinkpop 2017

At First

At First

Meer?

Wil je meer At First? Check dan hun 3voor12-dossier! Je vindt er onder andere hun concertrecensie van afgelopen Breda Barst, een review van hun EP Dreams Inc., en heel veel foto's!

#2

Deze singer-songwriter is vaste artiest bij December Tapes. Hij staat op de platen, doet mee met sponsorconcerten en is in deze maanden volop bezig met de voorbereiding op komende editie waar tributes naar andere bands centraal staan. Wie hij gaat coveren is nog niet bekend, maar van covertjes hoeft deze gitarist het niet te hebben want zijn nummer 'Another You' heeft in dik een jaar meer dan een half miljoen plays op YouTube! En dan komen de Spotifycijfers er nog bij...

Logo December Tapes 2017

The Martial

The Martial

Meer?

Wil je meer The Martial? Hier kun je lezen over zijn ambities aan het begin van zijn muzikale carrière, of beluister zijn nummer 'Another You' waar je net over gelezen hebt. 

#3

Nog éven geduld, dan komt de nieuwe plaat van deze rapper uit. De albumnaam, het artwork en tracklist zijn al bekend. 'Transformatie' heeft veertien tracks, met namen als 'Hitlist', 'Nooit Geweest' en 'Spiegel'. Aan het begin van dit jaar is hij beboet voor beledigende teksten in zijn nummer 'Eenmans', maar dat stopt hem zeker niet met het maken van muziek.

Wijk waar de rapper vandaan komt

Ismo

Ismo

Meer?

Wil je meer Ismo? Hier kun je zijn nieuwe albumnaam, albumcover en tracklist bekijken. Als je meer wil weten over de boete die hij heeft gekregen kun je hier terecht. 

#4

Deze punkband toert niet alleen Nederland door, zoals bijvoorbeeld tijdens afgelopen Popronde, maar zoekt de fans ook op buiten de grenzen. In december mogen ze spelen in Manchester en Norwich. In januari gaan ze verder naar onder andere Leipzig, Parijs en Mechelen als het voorprogramma van het Amerikaanse 'The Penske File'. Het viertal zoekt trouwens nog een busje, of iets in die richting, voor hun rit door Engeland. Anyone...?

The Penske File

MARCH

MARCH

Meer?

Wil je meer MARCH? Hier kun je hun videoclip voor 'Such A Drag' bekijken, lezen over hun optreden tijdens Punkrock Riot 6 of spieken in hun 3voor12-dossier, waar alle nieuwtjes over de band in terecht komen.

#5

Voor dit Bredaase rocktrio is november een behoorlijk fijne maand, want deze band heeft hun naam op het affiche van de eerste Club 3voor12 Rotterdam gezet, waar ze staan met Golden Caves en Raise The Ace. Daarnaast hebben ze de 'Band Boost'-prijs gewonnen van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten én was de verjaardag van gitarist Casper. Feest! Oké, het is niet alleen maar pret, want ze hebben naast een plaats in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland gegrepen...

Logo Grote Prijs van Nederland 2017

MacSwordfish

MacSwordfish

Meer?

Wil je meer MacSwordfish? In hun 3voor12-dossier vind je al het nieuws van deze band. Onder andere kun je de recensie van hun uitverkochte EP-releaseparty in Mezz lezen en kijken naar de videoclip van hun track 'Wolves'