3voor12 Breda

#BB17 At First als ervaren rockband op het Amstel podium

De band boeit publiek tot het einde

At First is de tweede band die op het Amstel podium mag optreden. Een ongelukkig moment, qua opkomst, als je naar de voorgaande jaren kijkt. Maar we leven in het hier en nu, dus we gaan kijken hoe de band het er vandaag vanaf brengt.

At First begint ietwat onwennig aan de show. Geen wonder als je als vrij jonge band ineens op het hoofdpodium van Bredaas eigen festival staat. Maar de onwennigheid maakt al snel plaats voor een grote glimlach en een ervaren rockband. Het is mooi om te zien dat de band een geheel is qua kleding: helemaal in het zwart. Ondanks het koude weer hebben er toch genoeg bezoekers voor het podium verzameld. Het blijft vrij kalm, maar af en toe springen er toch een paar fans de lucht in. 

Het moment
Na twintig minuten bedankt de band de vrijwilligers van Breda Barst. Omdat ze zelf ook als vrijwilliger werken op festivals, weten ze als geen ander hoe gezellig het is. “Je krijgt er een hele hoop voor terug. Je leert nieuwe mensen kennen en vaak is er gratis bier.” Er klinkt gejuich, gelach vanuit het publiek en handen gaan de lucht in. Het ijs is eindelijk gebroken. Toch komt de kalmte al snel terug en staat iedereen weer stil. Jammer, want de energie van de band is niet te houden. Aan het einde ontstaat er toch een kleine moshpit en springen de voorste bezoekers in de lucht. Toch een leuke afsluiter van een goede half uur show.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Brutus, The Grand East en My Baby.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12