Oh nee kerst is al over vijf dagen. Over vijf dagen gaat de gourmet aan, drinkt die ene tante net een wijntje te veel en over vijf dagen moet jij weer de beste cadeau-gever van de familie zijn. Elk jaar levert dat weer een aantal grijze haren op, daar weten wij hier op de redactie ook alles van. Gelukkig zijn wij er ook voor om jouw leven een tikkeltje makkelijker te maken, dus doken wij diep in het wereldwijde web. Op zoek naar de allerleukste muzikale cadeaus voor onder de boom.

Artprints van Someone (Tessa Rose Jackson)

Er is een hele hoop merchandise in de wereld waar je het niet meteen warm van krijgt, maar gelukkig zit er zo af en toe een pareltje tussen. Zo zijn er artiesten die nog meer in hun mars dan alleen mooie muziek maken. Neem de Amsterdam-Britse Tessa Rose Jackson. Onder de naam Someone maakt ze niet alleen heerlijke fluisterfolk, maar ook nog eens retro sci-fi artprints. Je herkent ze misschien wel als haar albumcovers, die ze dus ook helemaal zelf maakt. En veel van die kunstwerken hebben een extra dimensie. Het zijn augmented reality prints, die je met een app (wederom door haarzelf gemaakt!!)  tot leven kan wekken. Zo’n vrouw vol talenten, daar moet je toch wat van in huis hebben?

Kersttruien van ABBA

Kijk, iedereen en z’n moeder maakt merchandise. Petten, sleutelhangers, mokken, t-shirts, tasjes, tandenborstels, sokken, onderbroeken, werkelijk alles bestaat. Maar wat je je dan altijd afvraagt is of die artiesten eigenlijk wel weten wat er zoal verkocht wordt met hun hoofd en naam er op. Laat staan of ze het zelf zouden dragen. Maar gelukkig is daar ABBA. Samen met hun nieuwe album Voyage slingerden de Zweedse iconen een heuse kerst-merch-lijn de wereld in. En wat denk je? Ze dragen die truien gewoon ook zelf! Hoe leuk?! Kijk dan hoe cute Björn eruit ziet in zo'n kek truitje. Je telt er even wat glimmende centen voor neer, maar dan behoor je wel écht tot de ABBA-fanclub.

Wollen buckethats van Peggy Gou

De Zuid-Koreaanse dj Peggy Gou is een echt fashionista. Ze ziet eruit om door een ringetje te halen, was vroeger model en werd meerdere keren het boegbeeld van modehuis Louis Vuitton. Eind vorig jaar had ze een klein akkefietje met oud buurman en collega Daniel Wang die haar van van alles beschuldigde, maar vooral dat ze nogal veel schoenen had. Daar kon ze wel om lachen: ‘What can I say, I’m Peggy Shoe after all.’ Tja, van mooie spulletjes houdt ze wel. En dat deelt ze graag met haar fans. In haar webshop heeft ze nu een drietal onwijs schattige wollen vissershoedjes in het assortiment geplaatst. Verreweg de leukste manier om je oren warm te houden deze winter.

Wijn van Snoop Dogg

Meer in de mood voor een all-year-round presentje? Dan is daar een heerlijke rode wijn van Snoop Dogg. Wat kan deze man niet? Hij kan rappen, de perfecte joint draaien, is daarnaast een hilarische gast en hij houdt van koken. En dan ook nog een echte wijn-connaisseur. In samenwerking met de Australische wijnboer ‘19 crimes’ creëerde de rapper een mix van Syrah, Zinfandel en een vleugje Merlot. De wijn heet ‘19 Crimes Snoop Cali Red’ en op de fles pronkt een zwartwit foto van zijn gezicht. En nu denk je vast: ja maar deze wijn smaakt natuurlijk nergens naar. Nou nee! Deze dieprode wijn met lichtzoete afdronk scoort gewoon een 3.6 op vivino. Daar tipt een gemiddeld huiswijntje niet zo snel aan hoor.

'Nachtdier' van Joost van Bellen

Zeven jaar geleden publiceerde Joost van Bellen ook al eens een roman. Nu is daar zijn tweede: Nachtdier. En die komt wel heel dichtbij. Er is een hoofdpersoon, hij is dj. Er is een nieuw virus, dat alles lam legt. En er zijn herinneringen, vroege herinneringen vooral, aan het Amsterdamse nachtleven van de jaren tachtig. ‘Een oprecht gelogen autobiografie’, noemt de dj het zelf. Een boek vol met anekdotes om van te smullen en verhalen om je vingers bij af te likken. Perfect leesvoer voor de donkere dagen na kerst.

Het kussen van Goldband

Wat past er nou beter bij 2021 dan de Haagse jongens van Goldband. Wij bij 3voor12 zijn groot fan van de drie boys. Met hun corona-anthem ‘De Langste Nacht’ scoorden ze de tweede plek bij de Song van het Jaar en wij snakken er dan ook naar om ze weer live te mogen aanschouwen. Helaas is het c-woord nog steeds onder ons en moeten we daar nog even op wachten. Maar als wij niet naar hen toe kunnen, halen wij ze wel naar óns toe. In de webshop staat namelijk wel een heel leuk stukje merchandise: een kussen met de albumcover van Betaalbare Romantiek erop. En laten dat nou net de hoofden van Milo, Boaz en Karel zijn! Een zijdezacht kussen waar je lekker je hoofd op kan vleien. Dan zijn ze toch nog een beetje in de buurt. 

Platenspeler van Brian Eno

De koning van de ambient muziek Brian Eno komt met wel een heel bijzonder kerstcadeautje op de proppen zetten: een lichtgevende platenspeler. Naast muziek maken is de Brit ook een visual artist. Ook wel bekend voor zijn prachtige kaleidoskopische light boxes. In diezelfde trant maakte hij nu deze LED-verlichte platenspeler, die van kleur veranderd als je er een ander plaatje oplegt. Echt een prachtig ding, maar wees er snel bij want er zijn er maar een stuk of vijftig.  

Parfum van Billie Eilish

Je bent pas echt een superster als je een eigen luchtje hebt. Ariana Grande, Beyoncé, Lady Gaga, Katy Perry, ze hebben het allemaal. Sinds een aantal jaar trippelt er een nieuwe popster rond in Hollywood, die met haar uitgesproken stijl, piepjonge leeftijd en zijdezachte stem al een heel arsenaal aan Grammy’s in de wacht sleepte. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Billie Eilish. Om het supersterren-bestaan af te maken heeft de zangeres nu ook een fraai luchtje op de markt gebracht. Eilish zit in een goudkleurige buste en gaat als een malle. Dus wees er snel bij als je dit kekke parfummetje onder de boom wil.

De Metallica versie van Monopoly

Wie kerst zegt, zegt familie. En wie familie zegt, zegt bordspelletjes. Wat is er nou leuker dan na het kerstdiner uit te buiken met een potje Risk of 30 Seconds. Of ieders favoriet: Monopoly! Het spel waar echtscheidingen hun oorsprong vinden en familiebanden vergaan. Dat leuke familiespelletje ja. Nu kan je altijd dat saaie standaard Monopoly spel blijven spelen, maar je kan het ook net effe anders aanpakken. Met de Metallica editie bijvoorbeeld. In plaats van dat je door de Nederlandse klinkerstraten dartelt, zoef je nu langs alle plekken waar Metallica ooit op tour was. Zo is de Dorpsstraat ingeruild voor de Santa Monica Boulevard en de Kalverstraat is omgetoverd in Seventh Avenue in New York. 
 

Deluxe editie van Christmas van Michael Bublé

Ah kerst. Warmte, gezelligheid, lichtjes, lekker eten, liefde. Daar krijg je het toch meteen warm van? En wat past er nou beter bij kerst dan Michael Bublé. Je vergeet het misschien wel eens, maar deze man maakt ook gewoon muziek buiten kerst om. Ja het is echt waar. Maar goed, hij weet gelukkig ook wel dat hij het kerst-imago nooit meer kwijt zal raken. Dus wat doe je dan? Juist ja, het lekker uitmelken tot je kramp in je hand krijgt. Daarom is er ter ere van de tiende verjaardag van zijn iconische kerstplaat Christmas een deluxe editie uitgebracht. Met een handjevol nieuwe kerstsongs en natuurlijk alle gouwe ouwes. Vind je dat niet genoeg? Dan is er ook nog de Christmas 10th Anniversary Super Deluxe Box Set. Met een gesigneerde LP, twee cd’s, inpakpapier en nog veel meer goodies