Draaideurcrimineel, supertalent, Messias van de Straat. Vanaf het moment dat we Kempi leerden kennen wisten we al dat het vaak mis ging met deze jongen. Amper twintig was hij, maar hij had er al een paar jaar in de gevangenis opzitten wegens drugs, geweld en allerlei andere straatzaken. En toch tekende TopNotch de rapper, letterlijk achter de tralies. Het blijkt voor hem geen redding, want om de zoveel tijd komt Kempi weer negatief in het nieuws. De ene keer wegens het gebruik van een echt pistool voor een clipshoot (dat was makkelijker te vinden dan een goeie neppe), dan weer wegens het prostitueren van een 17-jarig meisje.
In september kwam daar dus een nieuw incident bij. Omroep Brabant meldde dat Kempi opgepakt was wegens mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij zou haar ook met een wapen bedreigd hebben. De omroep plaatste er een lelijk filmpje van zijn aanhouding bij. Als Kempi-volger kun je bij zo’n bericht alleen maar hoofdschudden en denken: damn, niet weer. Toen zangeres Anouk kort na zijn aanhouding een steunbetuiging plaatste (‘ook van je fouten leren moet je leren’), barstte de discussie los. Kun je dat zeggen? Moet je Kempi steun betuigen? Ga je niet volledig voorbij aan het slachtoffer? Laten alle mensen die onder zo’n bericht de hashtag #freekempi posten zich niet verblinden door hun liefde voor zijn muziek? En los van liefde voor muziek, wat moet je als professional met zo’n artiest?
Laten we eerst maar eens beginnen bij Kempi zelf, die bereid is zijn verhaal te doen. Over de inhoud van het nieuwste incident kan-ie niet teveel zeggen, omdat de zaak nog voor de rechter moet komen. Maar hij vertelt wel over de context van zijn relatie, en hij gaat in op de loverboy-zaak waarvoor hij al gezeten heeft. Zonder die zaak goed te keuren, geeft het gesprek veel meer context bij het verhaal dat we in de nieuwsberichten zagen. Het gesprek is lang, drie kwartier, maar alleen door het helemaal te laten zien doen we er recht aan.
Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social' aan te vinken. Waarom is dit nodig?