Mura Masa is het best te omschrijven als de one-manband, maar dan wel in de nieuwste vorm. De producer viel vooral op met zijn EP Someday Somewhere, waarmee hij in de BBC Sound Of 2016-lijst belandde. Het is moeilijk om een label te plakken op het werk van deze jongen.
Mura Masa is een producer met een oude ziel. Als je op je negentiende al dit soort geweldige songs kunt schrijven, ben je een talent. Mura Masa mengt namelijk zo’n beetje alle populaire dancestijlen tot een geheel. Is het hiphop? Nee, het is meer dan dat. Is het dancehall? Nee, het is meer dan dat! Is het dance? Nee, het is juist de combinatie die het zo uniek en interessant maakt. Een ding staat voorop: Mura Masa's energie komt van diep! Héél diep!
Staat hij echt alleen met zijn dure spulletjes op het podium??
Nee. Hoewel de one-manband helemaal zelfvoorzienend is, krijgt hij wel hulp van zangeres Bonzai. Duidelijk is wel dat Bonzai niet alleen voor haar vocale talent is ingehuurd. Ze dient ook als katalysator tussen het publiek en de producer die volledig verstopt zit achter zijn Macbook en synthesizers. Op een kort bedankje en een perfect getimede klappen op zijn drumpads heb je niet veel aan hem.
Wordt de show daar dan minder goed door?
Alles behalve dat. Het levert een overweldigende dijk aan geluid op die alle hoeken van de tent vult. Daar gaat het om toch?
Wat maakt deze show dan zo speciaal?
Een producer die live zijn tracks live nog interessanter kan maken dan ze op de EP klinken. Alsof hij meer vrijheid heeft om zijn muzikale creativiteit te laten gelden. En dat maakt dat je jezelf als bezoeker ook verliest in de elektronische golf aan bas- en synthgeluiden zoals alleen Mura Masa die kan maken.
DTRH16: Mura Masa start precies op het juiste moment
Overweldigende brei aan elektronca doet het geweldig
Als de wereld langzaam opdroogt en het publiek weer klaar is om te feesten, is daar de juiste show op het juiste moment. De Britse producer Mura Masa is klaar om het publiek flink op te warmen voor de show, later op de avond, van zijn collega Flume. In de Fuzzy Lop verwelkomen twaalf stroboscopen, twee drumcomputers, twee synthesizers en een Macbook de bezoekers in een overvolle tent.