3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 11)

O.a. The Last Shadow Puppets, Empress Of, Dazzled Sticks en The Brahms

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van O.a. The Last Shadow Puppets, Empress Of, Dazzled Sticks en The Brahms.

1.Last Shadow Puppets – Aviaton
Violen! Over twee weken komt het langverwachte tweede album van Last Shadow Puppets, de samenwerking van Arctic Monkeys frontman Alex Turner met de Britse zanger Miles Kane. Dit is de nieuwe single voor de radio.

2. Empress Of  - How Do You Do It
Een van de drie tips van Roos van SXSW die je dit uur gaat horen is Empress Of. Dat is een zangeres, die in New York woont, maar van Spaans-Hondurese afkomst is. Ze maakt experimentele synthpop met een poprandje. Dit is de single van haar debuutalbum Me. Subbacultcha had haar laatst al bijna naar de School in Amsterdam gehaald, maar dat concert is verplaatst naar 16 juni.

3. Dazzled Sticks – Tunnel
Deze week kondigde rapper Sticks aan dat hij 9 december de Ziggo gaat vullen samen met Rico en Typhoon. Sticks heeft ook nog een project met Tjeerd Bomhof, vroeger van Voicst. Na Dans is dit de tweede single van hun samenwerking.

4. Liss – Sorry
Liss is een jonge Deense band met een modern popgeluid, dat ook al in Engeland wordt opgepikt. Ze staan in het voorprogramma van het verschoven concert van Lapsey, 4 maart in de Amsterdamse Tolhuistuin.

5. Strumbellas – Spirits
Dit is zo’n oorwurm die je maar moeilijk uit je hoofd krijgt, ook al zou je het willen. Inmiddels klokt deze Canadese folkpopband wereldwijd al een miljoen plays op Spotify per week met deze song.

6. Sunflower Beam - Wall Watcher
Weer een tipje van Roos van SXSW. Sunflower Beam is een trio uit New York met een blonde zangeres. Ze maken fuzzy indierock met een vleugje psychedelica.

7.The Brahms - Feels Like Home
De Utrechtse indiepopband The Brahms speelt vanavond een thuiswedstrijd in club EKKO. Daar presenteren ze hun tweede EP, Belise, dieje alvast op de Luisterpaal kan beluisteren. The Brahms braken afgelopen jaar door met de singles Golden, Homerun en Shoulder Blades.

8. Cassius & Cat Power & Mike D. – Action
Een eerste teken van leven sinds lange tijd van het Franse filterhouseduo Cassius, bekend van The Sounf of Silence en I <3 U So. Op deze single werken ze samen met een opmerkelijke combi: Mike D van de Beastie Boys en de Amerikaanse indiezangeres Cat Power.

9.SBMG - Je Wilt Me
Deze week album van de week is Richting Kraaie van het Amsterdamse duo SBMG. Daarop ook de eerdere singles Dansen en Mandela. Dat laatste nummer is een enorme Youtube hit met inmiddels 8 miljoen views. Lees vooral ook interview.

10.Max Meser - One Day
Dan eentje van de 12 van 3voor12, onze talentenlijst van 2016. De 23-jarige Amsterdamse singer-songwriter Max Meser laat de sixties herleven. Na Weak For Love is dit zijn tweede single.

11.Ry X – Only
De Australische singer-songwriter Ry Cuming brak door met het nummer Berlin. Maar naast zijn solowerk zit hij ook in de elektronische acts Howling en The Acid. Op deze nieuwe single toont hij dan weer zijn gevoelige singer-songwriter kant.

12.Yeasayer - Silly Me
Met O.N.E. had Yeasayer een paar jaar terug nog een Megahit. De New Yorkse experimentele indiepop band komt 1 april met haar vierde studio album Amen & Goodbye. Daarvan kwamen eerder al de tracks I Am Chemistry en Prophecy Gun naar buiten en nu deze derde.

13.Pumarosa  - Priestess
Een laatste tip van Roos van SXSW. Pumarosa is een Londense band rond frontvrouw Isabel Munoz-Newsome. Ze maken theatrale new wave, en dit is hun eerste single.