ESNS 16: Cut_ heupwiegt sensueel met de koptelefoon op

Elektropopduo is het coverstadium voorbij

Menno Visser ,

Hun Stromae cover van 'Papaoutai' tikt tegen de drie miljoen streams aan. En toen Bowie overleed waren ze de beroerdste niet om de auto in te stappen om hun Bowie cover van 'China Girl' te herhalen. Maar vanavond brengt het Amsterdamse elektropopduo louter eigen werk, hoe dichtbij de zolderopruiming van Bowie ook bij de Oosterpoort ligt.

Vanavond is de premiere van het nieuwe lichtontwerp van Hidde de Jong. De band spannend in het halfdonker, met een doorzichtig scherm op de achtergrond, dat wel wat weg heeft van een belichte lege boekenkast. Geen beamers meer, die alleen maar af zouden leiden met hun geprojecteerde beelden. Ook daar is het roer om. Cut_ is duidelijk aan het ontwikkelen. Toen ze twee jaar terug verrassend veel succes hadden met hun Stromae cover, waren ze er nog niet helemaal klaar voor. Nu wel.

Toch best wel saai, weer zo’n elektropop duo?
Nou, dat valt dus wel mee. Producer Sebastiaan Dulith bespeelt enthousiast zijn knoppen. En zangeres Belle Doron heupwiegt sensueel in haar naveltruitje, terwijl ze haar koptelefoon op heeft om de vocale loops beter te horen. Ze komt echt los, op standje buikdansen. 

Zonder covers toch hits?
Ze zijn op het moment bezig met hun debuutalbum, en een van de nieuwe onbekende nummers klinkt niet verkeerd.

To Cut a long story short?
A cut above the rest..