3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 45)

In een uurtje bijgepraat met de beste tracks van de week, ook achteraf als podcast

Redactie 3voor12 ,

Vanavond hoor je weer een heel uur lang de allerbeste nieuwe muziek in het Niet Te Missen uur 3voor12 Radio! We bellen met Mr. Polska over zijn nieuwe (Engelstalige!) single Bazooka, je kent hem misschien al van een zekere hamburgercommercial, en hebben uit Nederland ook nog SBMG en Dazzled Sticks. Verder op het programma vanavond: Santigold is terug, Life & Death-technogiganten Mind Against en Tale of Us brengen een gezamenlijke track uit én niemand minder dan P. Diddy heeft een nieuwe mixtape. Mis het niet!

Plaat 1: Santigold ft. BC - Can’t Get Enough Of Myself
Track van de Dag deze donderdag is de terugkeer van de Amerikaanse popzangeres Santigold, die je nog kent van haar hit Disparate Youth op het sterke album Master of my Make-Believe (2012). Begin volgend jaar komt haar nieuwe album 99c.

Plaat 2: Weezer - Do You Wanna Get High?
Het zijn goede tijden voor Weezer-fans. Vorige week bracht de band al de opgewekte track Thank God For Girls uit, en nu deze losse track, een langzame rocker. De band is op het moment zonder label, dus er volgt voorlopig even geen album.

Plaat 3: Diddy ft. Ty Dollar Sign and Gizzle - You Could Be My Lover
Vandaag verscheen er een mixtape van de Amerikaanse rapper Diddy, ook bekend als P. Diddy of Puff Daddy. Toevallig werd hij ook 46 vandaag, en op deze gratis te dowenloaden mixtape MMM features van ondermeer Travi$ Scott, Pusha T, Big Sean, Future, en ook deze Ty Dollar Sign.

Plaat 4: Tale Of Us & Mind Against - Astral
Spooky techno van twee giganten op het Italiaanse Life & Death label. Tale of Us en Mind Against stonden op ADE na elkaar geprogrammeerd en deze verse release ontbrak niet bij de wisseling van de wacht. Eerstvolgende kans om Tale Of Us te zien draaien is bij Awakenings New Year Special op 2 januari en Mind Against op het Duikboot Festival 28 november in Breda.

Plaat 5: Kid Astray - Back To The Ordinary
Op dit moment aan het toeren in Nederland is de Noorse electropopband Kid Astray. Vanavond staan ze in Rotown, verder nog in TivoliVredenburg, Paard en Effenaar. Dit is een single van hun debuutalbum Home Before Dark.

Plaat 6: Mr. Polska - Bazooka
Op dit nummer uit de McDonalds-commercial hoor je Nederlands-Poolse rapper weer eens in het Engels - eerder deed hij dat op de EP Horse Force van Boaz van de Beatz. Momenteel heeft Snoller ook een grote hit samen met Ronnie Flex, het nummer Niemand.

Plaat 7: Chromatics - Girls Just Want To Have Fun
Cover van de week is deze bewerking van de Cyndi Lauper-klassieker door de Amerikaanse electropopband Chromatics. Oorspronkelijk bewerkt voor een commercial, komt het nu ook echt uit.

Plaat 8: Hozier - Jackie And Wilson
De Ierse rockband Hozier van de ongekende superhit Take Me To Church staat 25 januari in de HMH. Vandaar de huidige single van hun ongetitelde debuutalbum: Jackie And Wilson. 

Plaat 9: Leyya - Superego
Bij Oostenrijk denk je niet meteen aan coole electroacts, maar er is daar meer dan alleen Klangkarussel: Leyya is een duo uit Wenen, dit is de single van hun album Spanish Disco.

Plaat 10: SBMG - Dansen
Afgelopen weekend kwam de vermakelijke nieuwe Teemong-clip online (ft. Gino Pietermaai!) van 12van3voor12 Talent SBMG. Hun meest catchy track tot nu toe, en een opmaat voor hun debuutalbum begin volgend jaar.

Plaat 11: BANKS - Better
Vorig jaar bracht de Amerikaanse zangeres BANKS (alias van bloglievelinge Julian Rose Banks) haar debuutalbum Goddess uit. Nu is ze terug met een nieuwe single van de opvolger.

Plaat 12: Dazzled Sticks - Tunnel
Deze week Album van de Week: de samenwerking van Tjeerd van Voicst en Sticks van Opgezwolle. Hun debuutalbum, gratis te downloaden of tegen een vrijwillige bijdrage, werd in een week tijd ruim 25.000 keer gedownload.

Plaat 13: Bob Moses - Tearing Me Up
Uit Canada komt deephouseduo Bob Moses. Dit is hun tweede single van hun nieuwe album Days Gone By. In december toeren ze in het Nederlandse clubcircuit. Lees ook dit interview.

Plaat 14: Rustie - Peace UpzzZ
Vandaag dropte de Schotse producer Rustie zijn nieuwe album EVENIFUDONTBELIEVE. Daarop staat ook een track die hij in het ziekenhuis maakte toen hij werd opgenomen voor suikerziekte, 160 Hospital Riddim.