3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 39)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Disclosure & Lorde, Kurt Vile en Weval

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Achteraf luister je het natuurlijk weer hieronder terug of via onze podcast. Deze week onder meer gloednieuwe Disclosure met Lorde, een exclusieve track van Kurt Vile en vanuit Hamburg de primeur van de nieuwe Weval.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Bastille - Hangin’
Vandaag verschijnt FIFA 16, met wederom een invloedrijke soundtrack onder het spel. Je vindt er alle informatie over in The Bigger Picture van deze week. Britpop band Bastille brak in 2013 door met de wereldhit Pompeii en levert nu voor de FIFA soundtrack een nieuwe song Hangin’. Slim gespeeld, want in 2016 moet een nieuw Bastille album verschijnen.

2. Ryan Adams - Bad Blood
Het was geen grap, deze week zette de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams een cover album online: alle tracks van Taylor Swifts 1989. Daar kwam nog overheen dat cultfolker Father John Misty dit Ryan Adams album dan weer coverde...maar dat bleef maar een paar dagen op Soundcloud, Father John Misty beweert dat Lou Reed in een droom tegen hem zei dat hij moest ophouden met deze onzin. De covers van Ryan Adams zijn nu te vinden op Spotify.

3. Drake & Future - Diamonds Dancing
Maandag kwam er opeens uit het niets de mixtape van de Canadese rapper Drake en de Amerikaanse rapper Future online. De heren kenden elkaar al langer, en werkten aan elkaars albums mee, maar een hele mixtape samen was er nog niet: What A Time To Be Alive heet de tape.

4. SIA – Alive
Vandaag verscheen er een gloednieuwe Sia single, geschreven samen met niemand minder dan Adele en Tobias Jesso Jr. Binnenkort komt het nieuwe Sia album getiteld This is Acting. Alle liedjes waren bedoeld voor anderen in haar hoofd. Zo wees Rihanna het nummer Alive af, dus doet Sia het lekker zelf.

5. Kurt Vile - Wild Imagination
Deze week is het 3voor12 Album van de Week van de Amerikaanse slackerrocker Kurt Vile, B’Lieve I’m Goin’ Down. Meer informatie over dat prachtige en tegelijk ook wazige album vind je hier. Op 31 oktober speelt Kurt Vile in Paradiso tijdens het London Calling-festival.

6. Naughty Boy ft. Beyonce & Arrow Benjamin - Runnin’ (Lose It All)
Als Beyonce op een liedje mee wil zingen, ben je een grote. De Britse producer Naughty Boy brak door met de hit La La La met Sam Smith. Runnin’ staat op Naughty Boys tweede, nog te verschijnen, album.

7. Sef - Ze Zeggen
Na Wakker is dit de nieuwe single van de Nederlandse rapper Sef. Op 9 oktober komt In Kleur uit, zijn nieuwe album. Check ook de grappige clip met Amsterdam als decor. Sef speelt volgende week een livesessie in 3voor12 Radio.

8. Weval - It’ll Be Just Fine
Primeur! Morgen verschijnt op het Duitse dancelabel Kompakt de nieuwe EP van 12van3voor12 Weval. In oktober tijdens ADE zijn de heren te zien bij de grote Kompakt showcase. Deze week werd ook bekend gemaakt dat Weval op het Catch festival in Tivoli Vredenburg staat. Ondertussen vernemen we vanuit het kamp Weval dat er hard gewerkt wordt aan het offciële debuutalbum dat nog in 2015 uit moet komen. Roosmarijn belt met Weval vanuit hun hotelkamer in Hamburg.

9. CHVRCHES - Clearest Blue
Als de blaadjes dreigen te vallen, regent het nieuwe albums. Zo ook het tweede album van de Schotse indiepopand CHVRCHES, Every Open Eye. De band rond zangeres Lauren Mayberry brak door met The Mother We Share en Leave A Trace.

10. The Dead Weather - Let Me Through
De belangrijkste band op het moment voor Jack White is The Dead Weather, met op zang Alison Mossheart van The Kills. Het derde album Dodge And Burn komt morgen uit, met daarop de single I Feel Love (Every Million Miles) en ook deze albumtrack.

11. Mr. Polska & Ronnie Flex - Niemand
Soundtrack van de film Popoz, een komische actiefilm van Nederlandse bodem rondom twee dommige politie agenten. Voor Niemand werkten Polska en Ronnie Flex wederom samen met producer Boaz van de Beatz, een combinatie die eerder al het aanstekelijke ‘Ravotten’ opleverde.

12. Jamie N Commons - Marathon
De Londense zanger Jamie N Commons volgen we al jarenlang op de voet in 3voor12 Radio. Met zijn lage stem zou je niet zeggen dat hij pas 26 is. Er verschenen al wat EP’s en hij had een voetballiedje vorig jaar met X-Ambassadors. Nieuwste track online is voor hem nu dit Marathon, een definitieve versie van een track, die al in FIFA14 zat.

13. Disclosure ft. Lorde – Magnets
Morgen komt hij uit, het tweede Disclosure album Caracal. Een album veel samenwerkingen met The Weeknd, Sam Smith, Kwabs, Gregory Porter, en Miguel, om er maar wat te noemen. Volgens Disclosure zelf is de beste samenwerking met de Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde, omdat de track zowel onmiskenbaar Lorde als Disclosure is. Ze bleek nogal een perfectionist te zijn. Luister hieronder het interview terug.