Typhoon komt met nieuwe EP en theatertour

Rapper plant vervolg op Lobi da Basi

Timo Pisart ,

Er komt al snel een vervolg op Lobi da Basi, het prachtige album van Typhoon waarmee hij de 3voor12 Award heeft gewonnen. De EP Moro Lobi had eigenlijk deze zomer al moeten verschijnen, maar is uitgesteld door het succes van Lobi Da Basi en de uitgebreide festivaltour die Typhoon en zijn titanenband nu doen. Ook hoopt hij komend jaar een rondje langs de theaters te doen. Dat zegt de rapper in een interview in HP/De Tijd.

Een week geleden vierde Typhoon het eenjarig bestaan van Lobi Da Basi nog op Best Kept Secret, nu kondigt hij een opvolger aan. Hoe Moro Lobi precies gaat klinken houdt de rapper nog voor zich, maar wel vertelt hij in een uitgebreid interview in HP/De Tijd dat een van de nummers is gebaseerd op een schilderij van kunstenares Marit Otto. "Het is een schilderij waarop je de onderkant van schoenzolen ziet. Dat beeld raakte me meteen: dat was zo herkenbaar voor de situatie waar ik lange tijd in heb gezeten, dat gevoel van onderdrukking... Dat je jarenlang tegen een glazen plafond aan kijkt, ziet waar je heen wilt, maar er niet bij kunt en letterlijk de zolen van de mensen die boven je staan ziet."

In het interview vertelt Typhoon verder dat hij in 2016 een theatertour hoopt te gaan doen. "Je staat daar gewoon naakt op een podium. Juist omdat het spelen in zo'n zaal zo oncomfortabel is, zie ik het als een grote uitdaging." Voor die tijd doet Typhoon nog een flinke handvol festivals aan en geeft hij twee shows in de Heineken Music Hall, de grootste shows in zijn carrière. Bekijk hieronder de beelden van zijn show op Pinkpop 2015.