Nieuw op het vervroegde 3voor12 Radio: Flume, Sue The Night en Lil' Kleine & Ronnie Flex

Lil' Kleine & Ronnie Flex met Drank & Drugs de nieuwe 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Ja, vanaf vandaag is 3voor12 Radio op het tijdstip waar het naar genoemd is: de laatste drie uur voor twaalven! Tot drie minuten voor twaalf is Roosmarijn Reijmer bij je op 3FM met de allernieuwste muziek en ontwikkelingen. Om dat te vieren maak je deze week kans op een bijzondere prijs: een Golden Ticket waarmee je naar zowel naar Pinkpop, Best Kept Secret als Down The Rabbit Hole kan. Verder kaarten voor het eenjarig bestaan van TivoliVredenburg, voor de Amsterdamse Bos-shows van de IJslandse singer-songwriter Asgeir én voor de Nederlandse bard Blaudzun.

Deze week krijgen we de Utrechtse indieband Riverdistrict maandag live in de studio, en woensdag de Nederlandse sixtiespopband The Kik samen met protestzanger Armand. Nieuw op de playlist singles van de rappers Lil’ Kleine en Ronnie Flex, de Nederlandse indiepopband Sue The Night en de Australische producer Flume. Drank & Drugs van Lil’ Kleine & Ronnie Flex is de nieuwe 3voor12 Single van de Week. Hadden we al gezegd dat we voortaan al in een soort permanente zomertijd om 21 uur beginnen?

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Lil' Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs (Top Notch)
Hoe bereik je een ongeëvenaard streamingsucces in Nederland? Stuur een crew jonge rappers naar Schiermonnikoog en laat ze pas van het eiland af wanneer er een heel album opgenomen is. Het resultaat is het verzamelalbum New Wave. Eerder kwam daarvan al de single Zeg Dat Niet en nu is er deze tweede single, die begeleid gaat van een veel gedeelde clip waarin creatief gebruik wordt gemaakt van straatmeubilair.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Sue The Night - Fool's Gold (Eigen Beheer)
De indieband rond de Haarlemse zangeres Suus de Groot heeft veel succes met het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Mosaic. Na Top Of Mind en de Megahit The Whale is dit de derde single daarvan. Deze zomer staan ze onder meer op de festivals De Beschaving en Best Kept Secret.

Flume feat. Andrew Wyatt - Some Minds (PIAS)
Met de megahit Holdin’ On en zijn uitzinnige Lowlands show zette de Australische producer Flume zichzelf op de kaart. De tweede helft van het jaar reist hij wereldwijd alle festivals af waaronder Pitch en daarom leek het hem een goed idee vast een nieuwe single te droppen. Hierop worden de vocalen verzorgd door de zanger van de dancepop act Miike Snow.

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Jamie XX feat. Young Thug & Popcaan - I Know There's Gonna Be Good Times
(Beggars, 2e week)
Roisin Murphy - Exploitation (Falco Benz remix) (PIAS, 2e week)
John Coffey - Relief (V2, 2e week)
Alabama Shakes - Future People (Konkurrent, 2e week)
Wolf Alice - Bros (Dirty Hit, 3e week)
The Brahms - Golden (Eigen Beheer, 3e week)
Unknown Mortal Orchestra - Can’t Keep Checking My Phone (Konkurrent, 4e week)

3voor12 Album van de Week
Jamie XX - In Colour (Beggars)


3voor12 Radio is elke doordeweekse avond op 3FM met Roosmarijn Reijmer voortaan al tussen 21 en 24 uur!