ESNS15: De Top 5 van Vrijdag

De hoogtepunten van de derde dag Eurosonic op een rijtje

Redactie 3voor12 ,

Ook de laatste nacht van Eurosonic trok de redactie van 3voor12 er op uit om verslag te doen. We zetten even de vijf hoogtepunten van de vrijdag op een rij.

1. James Bay

Deze zanger past perfect in de eindeloze reeks conservatieve mainstream gitaarpop-acts die Engeland momenteel uit knalt. Niet credible en al helemaal niet vernieuwend, wel gemaakt voor het grote succes en voor de grote festivals. Daar ga je in de loop van dit jaar vast nog zien wat een enorme power er in zijn performance zit.

2. Moullinex

Als meezing-oorwurm 'Take My Pain Away' wordt ingezet staat het hele Grand Theatre weer met een grote grijns. "Tell me you're here to staaaaaaaaaay!" De hedendaagse disco act Moullinex is buitengewoon geschikt voor festivals als Lowlands en Pitch.

3. Spidergawd

Spidergawd heeft het zware seventies hardrock gevoel, de prog- en hardrock gitaarsolo's, een bluesy rock 'n roll feel en ook zompige stonerjams. Blues For The Red Sun anyone? De Noren smeden zo'n beetje de erfenis van Led Zeppelin, Kyuss, Motorpsycho en MC5 samen tot een verslavend en heavy groovend geheel.

4. Moodoïd

Moodoid is voer voor de fans van Arcade Fire, Phoenix en TV On The Radio. Na de wilde afsluiter ‘De Folie Pure’ schreeuwt het publiek zelfs om meer; dat maak je toch niet vaak mee op een showcasefestival. 'GRANDE!,' schreeuwt een gast vooraan die het hele optreden als een bezetene heeft gedanst. En dat was het.

5. Kuenta i Tambu

Een pompende elektronische basis - Caribische dancehall voert de boventoon, maar ook good ol’ dubstep komt voorbij - afgetopt met geweldig opzwepende live percussie en vocalen: tropical bass uit onze eigen hoofdstad! Het mag dan zo zijn dat Groningers bekend staan als bovengemiddeld stug, daar is vanavond in Simplon niks van te merken. Vanaf de eerste klanken gaat het los in de zaal. Maar écht los.