ESNS15: De Top 5 van Woensdag

De hoogtepunten van de eerste dag Eurosonic op een rijtje

Redactie 3voor12 ,

Dit jaar is de Eurosonic-woensdag voor het eerst uitgegroeid tot een volwaardige festivalavond. Bijna alle deuren van alle podia in Groningen stonden al vroeg op de avond wagenwijd open en dus kon er op meer dan tien plekken gerockt, gedanst, gehopt en gebeukt worden. Het team van 3voor12 trok de winterjas aan en miste bijna geen optreden. Opvallend: focusland IJsland wist zich nauwelijks in de kijker te spelen en de Belgen van Oscar & The Wolf toonden zich onoverwinnelijk.

1. Oscar & The Wolf
Dat plezier op het podium, versterkt door bijna alleen maar sterke nummers slaat over op de stampvolle zaal. Handen in de lucht wanneer er om gevraagd wordt, dansen wanneer er een four on the floor klinkt, en joelen om meer als het klaar is. En die toegift komt er. (Ralph-Hermen Huiskamp)

2. Jake Isaac
Stukje Bob Marley, geen probleem. Als hij even later ook nog Bonnie Raitt covert wordt het wel erg zijig, maar gelukkig heeft hij prijsnummer Long Road dan nog achter de hand. Wij hebben genoeg gehoord, dit is een ster. (Sjoerd Huismans)

3. Catfish and the Bottlemen
Zanger en geboren Aussie Van McCann heeft een meeslepende swagger in zijn stem, die Kathleen en de meisjes hier het hoofd op hol brengt. Wat tempowisselingen maken het nog pakkender en de samenzang in de refreinen snappen ze ook. Zijn zang, de pose en vooral die songs; ja dit heeft alles in zich om echt groot te worden. (Ingmar Griffioen)

4. Bombay
Muzikaal is het gloednieuwe materiaal van Bombay erg tof, zo blijkt vanavond in De Spieghel. De band speelt de songs puntig en verbeten, Janmaat springt een paar keer van het podium af en de microfoonstandaard heeft wel eens een rustiger avond gehad. (Sjoerd Huismans)

5. Wolvon
Het geluid is een stuk feller en scherper. Wat een bak gruizige noise blaast er van dat podium af. Bijzonder hoe de groove en het liedje daarin overeind blijven en daar heb je meteen de kracht van dit Groningse trio te pakken.(Ingmar Griffioen)