Tom Smith (Editors): “Het nieuwe album wordt meer elektronisch” Tom Smith (Editors): “Het nieuwe album wordt meer elektronisch”

Frontman van Britse rockband over In Dream en de donkere single Life is a Fear

, Timo Pisart

Tom Smith (Editors): “Het nieuwe album wordt meer elektronisch”

Frontman van Britse rockband over In Dream en de donkere single Life is a Fear

Timo Pisart ,

Na vanuit het niets de nummers No Harm en Marching Orders uit te brengen, is er nu meer nieuws uit het Editors-kamp: het vijfde studioalbum In Dream komt op 2 oktober uit. Frontman Tom Smith vertelde vanavond in 3voor12 Radio over dat album én liet nieuwe single Life is a Fear te horen.

Waar Life is a Fear precies over gaat? Dat vindt Tom Smith moeilijk te zeggen: “Het is geïnspireerd op de dromen die ik de laatste tijd heb gehad. De nummers op dit nieuwe album hebben geen kop of staart, het is een zoektocht naar spannende beelden.”

Als je het nummer Life is a Fear luistert, valt direct op: na het stadionrockalbum The Weight of Your Love dat bomvol gitaren stond, zijn de synthesizers nu weer terug. “Inderdaad: op dat album waren we de band weer in het gareel aan het brengen, dit is weer een meer elektronisch album.”

Nieuw op het album In Dream: er staan ook zangpartijen op van Rachel Goswell, de zangeres van de legendarische shoegazeband Slowdive. “We zijn groot fan van de band, en hoorden dat zij ook fan is van ons. We hebben zelfs een duet samen, maar het is geen zeker geen I’ve Got You, Babe.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12