Kijk terug: wereldprimeur nieuw Editors-materiaal op 3FM

Britten geven akoestisch voorproefje album en interview aan Roosmarijn Reijmer en Giel

Ingmar Griffioen ,

Co-hosts Tom Smith en Russell Leetch van Editors kwamen bepaald niet met lege handen naar de studio van 3voor12 Radio. Het duo gaf een exclusief voorproefje van het aanstaande album The Weight Of Your Love in de vorm van een akoestische uitvoering van Honesty. Alsof die primeur nog niet genoeg was, deden ze in een interview met presentator Roosmarijn Reijmer nog wat boekjes open over de nieuwe plaat en gaven in een exclusieve albumpreview nog meer prijs. Een dag later speelden de heren óók nog een nieuw nummer bij Giel. Kijk en luister alles terug in dit artikel.

Editors vertelt onder meer over het belang van de Rock Werchter show van vorig jaar, die ze bijna hadden afgezegd. Ook hoor je in hoeverre de vertrokken gitarist Chris gemist wordt, hoe belangrijk zijn opvolger is voor het live-geluid en geweest is voor de opnames van het nieuwe album. En dan is er nog een anekdote over een nummer dan Tom Smith voor X-Factor zou schrijven.

Bekijk de akoestische primeur van Honesty en Nothing en een tweetal oudjes hieronder en luister daaronder het hele interview met de heren van Editors terug.