Hoe Erik Drost de nieuwe Editors-track No Harm ontdekte Hoe Erik Drost de nieuwe Editors-track No Harm ontdekte

“Mijn Twitter ontplofte nadat ik hem op internet had geknald”

, Sjoerd Huismans

Hoe Erik Drost de nieuwe Editors-track No Harm ontdekte

“Mijn Twitter ontplofte nadat ik hem op internet had geknald”

Sjoerd Huismans ,

“Ergens is een nieuwe track van ons te vinden, succes met zoeken”, zei Editors begin deze week mysterieus. De band werkt momenteel aan hun vijfde plaat. Uiteindelijk was dat nummer No Harm te vinden op een compilatie-cd van platenmaatschappij PIAS. Wie dat ontdekte? De Nederlander Erik Drost, die stage liep bij popzaal Ekko. Roosmarijn belde hem vanavond in 3voor12 Radio.

"Well done to fan Erik Drost who found our hidden track on the Play It Again Sam sampler CD”. Dat was vanochtend te lezen op de facebookpagina van de Britse band. Iedereen die de Play It Again Sam-cd (met ook nummers van onder meer Mew, Ghostpoet, Enter Shikari en Balthazar) heeft, kan het nummer vinden als hij terugspoelt vanaf het eerste nummer.

Maar hoe heeft Erik Drost dat ontdekt? “Maandag ging dit van start, gisteren gooiden ze nog een hint op dat het op een compilatie-cd zou zijn te vinden. Het label van Editors bracht deze week die sampler uit, die heb ik opgezocht. Even zoeken, want het is eigenlijk track 0. Het was zeker een Eureka-momentje toen ik hem vond. Maar nog wel een hele klus om hem op mijn computer te krijgen, daarna heb ik hem op internet geknald en naar Editors getweet. Heel mijn Twitter ontplofte."

Drost geeft het nummer, dat volgens hem wat weg heeft van het elektronische derde album In This Light And On This Evening, een acht. Wat vind jij? Luister ‘m hieronder:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12