Clipprimeur Janne Schra: "Carry On is een schop onder m'n kont" Clipprimeur Janne Schra: "Carry On is een schop onder m'n kont"

Workout video met dansgroep voor ouderen, Fresku en een tekkel

, Ingmar Griffioen

Clipprimeur Janne Schra: "Carry On is een schop onder m'n kont"

Workout video met dansgroep voor ouderen, Fresku en een tekkel

Ingmar Griffioen ,

Zangeres Janne Schra schittert als Jane Fonda in de nieuwe clip voor Carry On, en dat met steun van een dansgroep voor ouderen, Fresku en een tekkel. "De video verwijst naar de workout video's uit de jaren zeventig, ik vind dat sfeertje heel tof." In Carry On blikt ze terug naar haar puberteit. "Over hoe ik niet kritisch naar mezelf toe was en zo bij de pakken neer kon zitten. Het is een soort schop onder m'n hol met terugwerkende kracht."

Carry On staat op Janne Schra's laatste album PONZO, de tweede plaat die ze onder eigen naam opnam en die door Torre Florim gemixt en geproduceerd is. Ze vertelde 3voor12 dat het een vrolijk album moest worden, ook om haarzelf af en toe een beetje op te peppen. 'Waar het titelloze eerste album vooral een afspiegeling moest worden van haar persoonlijkheid, wilde ze dat met PONZO haar eigen muziek haar uit de put zou kunnen trekken.' Dat oppeppen moet met Carrry On wel gelukt zijn en vrolijkmakend is deze clip zeker.

"Ik vind het tof om om te laten zien dat er ook oudere mensen bestaan die niet bij de pakken neer gaan zitten." Op zoek naar montere ouderen kwam ze bij dansgroep Grey Vibes in Amsterdam terecht. "Ik zie zoveel mensen wegkwijnen achter de geraniums, tof om te zien dat er ook mensen zijn die niet helemaal onder de botox zitten", vertelt Schra die vroeger in de thuiszorg werkte. "Dat oudere vrouwen helemaal onder de botox zitten, is misschien iets onvermijdelijks inmiddels, maar ik vind dat heel jammer. In China zie je oude mensen 's ochtends vroeg opstaan en met z'n allen in het park dansen om fit te blijven. En bij Grey Vibes zie ik vrouwen die gewoon iets heel leuks doen."

De relatie tussen Fresku en fitness is niet meteen duidelijk. "Fresku kende ik al een tijdje en ik wilde al langer iets met hem in een clip doen. Omdat ik hem gewoon heel grappig vind. In een eerste versie zat hij nog alleen op de bank met de afstandsbediening, maar deze versie is beter. Uiteindelijk is hij heel geknipt voor deze rol."

Schra is blij met de knipoog naar Jane Fonda of Olivia Newton-John. "Ik kan helemaal niet dansen. In de clip was ik de instructrice, terwijl de dansers het veel beter konden dan ik. Ze doen ook moeilijker dingen dan dit en waren weinig uitgedaagd zeiden ze, haha. Maar ze vonden het wel heel leuk." Andere bijdragen komen van vaste gitarist Laurens Radstake en een tekkel. "Die is van een meisje, die art director en styliste was. Een heel leuk hondje, die toevallig mee was en Hans heet."

De spontane cameo voor de viervoeter is tekenend voor de ongedwongen sfeer waar ze naar op zoek was. "Ik kwam editor Erik Post tegen die wel mee wilde werken aan de clip. Hij kende weer de camerman en die kende een regisseuse en zo is geleidelijk aan de hele groep ontstaan en stonden er bijna dertig man op de set. Een hele enthousiaste en toffe groep mensen, die niet meededen omdat het moest, maar omdat het leuk is en ze wilden spelen. Dat vind ik altijd wel heel belangrijk." Over leuk gesproken: zien we Janne Schra binnenkort ook terug in een Teemong-video voor Fresku? "Ha dat weet ik niet hoor, maar ik zou het heel leuk vinden."

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12