Nieuw op 3voor12 Radio: Kasabian, Blaudzun en St. Vincent

Kasabian met Eez-Eh 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Het drietal nieuwe singles deze week op de 3voor12 Playlist komt van de Britse rockband Kasabian, de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun en de Amerikaanse singer-songwriter St. Vincent. Kasabian scoort de Single van de Week met Eez-Eh. Deze week live optredens in de studio van Hollerado en woensdag St. Vincent. Verder kaarten voor Pinkpop, Chromeo in Paradiso, DeWolff in het Patronaat en Cloud Nothings in de Melkweg.

De 3voor12 Single van de Week

Kasabian - Eez-Eh (Sony)
Het nieuwe Kasabian album duurt precies 48 minuten en dertien seconden. Dat weten we precies, omdat de titel toepasselijk 48:13 is. Op 9 juni komt dat vijfde album uit, waarvan dit de eerste single is voor de band uit Leicester, die je kunt kennen van nummers als Fire en Processed Beats.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio-playlist:

Blaudzun - Hollow People (V2)
Veni, Vidi, Blaudzun. De bebrilde Nederlandse singer-songwriter zet met zijn band zijn zegetocht langs de Nederlandse popppodia en festivals voort. Na zijn hit Promises Of No Man's Land is dit de tweede single van zijn vierde album.

St. Vincent - Prince Johnny (Caroline)
In alternatieve kringen is de Amerikaanse singer-songwriter Annie Clark al een grote naam. Ze werkte onder meer al samen met David Byrne van Talking Heads en Bon Iver. Vanwege haar Europese clubtoer is er nu deze single van haar vierde ongetitelde album. Woensdag komt ze langs in de studio.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio

Future Islands - Seasons (Waiting On You) (V2, 5e week)
Arctic Monkeys - Arabella (V2, 4e week)
together Pangea - Offer (Universal, 4e week)
Tove Lo - Stay High (Hippie Sabotage remix) (Universal, 3e week)
Mr.Polska - De Libi (Nouveau Riche, 3e week)
Moss - Slower End (Excelsior, 2e week)
DJ Snake & Lil John - Turn Down For What (Sony, 2e week)
Jack White - Lazaretto (V2, 2e week)