Mr. Probz te horen op nieuwe album 50 Cent

Nederlandse succesrapper werkt met de producer van Michael Jackson aan nieuwe single

Redactie 3voor12 ,

Gisteren kwam eindelijk Twisted uit, de track van Amerikaans superster 50 Cent met de Nederlandse rapper Mr. Probz. De samenwerking hing al een tijdje in de lucht, vertelde Probz gisteren in 3voor12 Radio aan Giel en Roosmarijn. Sterker nog: hij had zelfs twee tracks ingezongen. Ondertussen werkt de rapper die afgelopen tijd in vrijwel heel Europa de hitlijsten aanvoerde, met de producer van Michael Jackson aan een volwaardige opvolger van zijn hitsingle Waves.

In januari werd Mr. Probz opeens gebeld door een onbekend nummer, zo vertelde hij gisteren in 3voor12 Radio. "Er werd gevraagd of ik doorverbonden wilde worden. Toen zat ik opeens aan de lijn met Fifty, ik wist gelijk hoe laat het was. Ik had een half jaar daarvoor al via via gehoord dat hij al wat opmerkingen gemaakt had over video’s van me. Toen dacht ik, laat ik het een keer anders doen: laat hem maar contact opnemen met mij. Hij kan vast wel makkelijk met mensen in contact komen, en dat gebeurde uiteindelijk ook.”

Tijdens dat eerste belletje stak de Amerikaanse rapper onmiddellijk van wal over het geplande nummer. “Hij begon hele filosofische dingen te vertellen. Ik kon hem niet volgen, ik snapte niet waarom hij meteen dit soort zaken besprak. Hij bleek me al voor te bereiden voor die track, en hij vertelde me het hele concept erachter. Dat maakte het een stuk makkelijker om meteen met de track bezig te gaan. Ik heb diezelfde nacht nog een studio opgezocht om partijen op te nemen voor twee tracks. Uiteindelijk is mijn favoriet van de twee waaraan ik had gewerkt naar de Amerikaanse r&b-zanger Joe gegaan. Echt jammer, maar goed, je doet er niks aan. En ik sta nu wél op zijn album, en dat is eigenlijk ook wel genoeg.”

Terwijl Waves een wereldwijd succes is, werkt Mr. Probz aan een volwaardige opvolger van zijn debuutalbum The Treatment. Op vrijdag 30 mei primeurt hij nieuw werk live in de Melkweg, en goed nieuws, er komt snel een single aan. “Ik ben samen met Giorgio Tuinfort (de producer van o.a. de nieuwe Michael Jackson-single) bezig met de nieuwe single. Het wordt iets met een piano en veel strijkers, een orkest. Het gaat echt verschrikkelijk mooi worden, zodra hij af is gooi ik hem de wereld in."