3voor12 presenteert... Natural Child

En geeft daarmee het startsein voor de openingsweek van Tolhuistuin

Redactie 3voor12 ,

15 September begint de openingsweek van Amsterdams nieuwste concertzaal: Tolhuistuin. 3voor12 trapt af, en presenteert die maandag de Amerikaanse band Natural Child. Het vijftal uit het zuiden van de VS is getekend op het überhippe Burger Records en werd afgelopen jaar door 3voor12 uitgeroepen als het hoogtepunt van SXSW.

Gierende seventies-rhythm and blues, met flink wat country-invloeden. Je krijgt een redneck lap steel gitaar gecombineerd met rammelende gitaren van jonge gasten met snorren en cowboyhoeden. En voordat je bang bent dat het door die country-invloeden meer iets is om op line-dancen tijdens een braderie: op het beroemde showcase festival in Texas bewees de band live volledig de tent af te kunnen breken. Niet voor niets eindigde de band op de eerste plek in onze SXSW top 50, en werd hun laatste album het Album van de Week. Hopelijk laten ze dit keer de zaal heel, maar opwindend gaat het zeker worden.

3voor12-redacteur Atze de Vrieze schreef over hun optreden op SXSW: "De band heeft zijn wortels in de garagerockscene aldaar, en heeft zich steeds verder ontwikkeld tot wat het nu is, een soort opgefokte versie van de JJ Cale.

Mocht Natural Child nog niet genoeg reden zijn, dan is er dus ook nog de Tolhuistuin. Vier jaar geleden maakte Paradiso al bekend aan de slag te willen met een podium op de locatie aan het IJ. Samen met andere partijen moest er een middenzaal voor zo’n 500 man publiek gecreëerd worden, met daarnaast twee kleinere zalen, een restaurant en gallerie- en werkruimtes voor kunstenaars en anderen die werkzaam zijn in de creatieve sector. Het duurde allemaal wat langer, maar het is inmiddels bijna af. De rest van de week zullen nog verschillende openingsactiviteiten plaats vinden, deze worden later bekend gemaakt. Wel is al bekend dat zaterdag 20 september Joost van Bellen een editie van RAUW organiseert met o.a. Erol Alkan op het programma.

Kaarten voor Natural Child zijn verkrijgbaar via de site van Tolhuistuin.
Het adres van Tolhuistuin: Buiksloterweg 5, Amsterdam Noord.