Festivallitis: 3000 kabouters in de bossen van Amersfoort Festivallitis: 3000 kabouters in de bossen van Amersfoort

Into The Woods biedt techno- en househemel met o.a. Mr. Scruff, Stephan Bodzin en DJ Hell

, Timo Pisart

Festivallitis: 3000 kabouters in de bossen van Amersfoort

Into The Woods biedt techno- en househemel met o.a. Mr. Scruff, Stephan Bodzin en DJ Hell

Timo Pisart ,

Welke gek plaatst er nou 3000 kabouters in de bossen van Amersfoort? Into The Woods, dus, een kleinschalig linksdragend dancefestival met "de mooiste aankleding van Nederland", aldus Bossche producer Jameszoo. Roosmarijn belde erover met hem en organisator Paul Niezen, in de állerlaatste Festivallitis van dit seizoen.

Festival:
Into The Woods, 5 en 6 september 2014

Alles speelt zich af in het openluchttheater Amersfoort, maar dan zo aangekleed dat je mond ervan openvalt. Mitchel van Dinther alias Jameszoo draaide er vorig jaar nog, en zegt nu dat er geen Nederlands festival is dat zó’n mooie aankleding heeft als Into The Woods. De bomen worden prachtig verlicht, er zijn allerlei mooie hanghoekjes, een heuse boekenhoek en ja, de organisatie heeft 3000 kabouters bij elkaar gesprokkeld, van Marktplaats getrokken en uit het Sprookjesbos geplukt om in het Amersfoortse te plaatsen. “Dat is ieder jaar een behoorlijk speurwerk”, lacht Paul Niezen. “In ieder hoekje zie je er wel een.”

Het festival was vorig jaar zó succesvol (er waren 4500 kaarten beschikbaar, terwijl er in een uur tijd zo’n 16.500 mensen tegelijk tickets probeerden te kopen) dat het festival dit jaar voor het eerst uitbreidt naar twee dagen. En vanzelfsprekend: weer helemaal uitverkocht.

Wat kun je er horen:
Geen giga-headliners, wel een hele charmante, brede en eclectische mix van techno en house. De exotische Brit Mr. Scruff komt er een cocktail van soul, funk, hip hop, jazz, latin, house en disco brengen, Stephan Bodzin en DJ Hell zijn van de partij en voor het eerst is er ook een heleboel aan liveacts: klassiek meets techno van Brandt Brauer Frick, Gallowstreet, de Nederlands brassbandsensatie die traphitjes vertolkt, technoband Elektro Guzzi en ook 3voor12 Award-genomineerde David Douglas.

Beoogde publiek:
Een kleine 5000 kabouterfanatici, voor het eerst verspreid over twee dagen. Het begon als een grap, maar inmiddels zijn er zelfs jongens die verkleed met rode puntmutsen en opplakbaarden naar Amersfoort afreizen en meisjes die verkleed gaan als feeën. Niezen grinnikt: “Het is wel een beetje een probleem, hoor. Ze nemen die kabouters allemaal mee naar huis, dus we moeten ieder jaar weer op zoek naar nieuwe.”

Unique selling point:
In totaal nodigde Into The Woods 250 kunstenaars uit voor een uitgebreid randprogramma. Kortom: je wordt continu verrast, er is een heuse hottub, een wijnbar, bosmassages, een boekenhoekje, kabelbaan (!), postkantoor (?), een telefooncentrale (?!) en heel veel gekheid op een stokje. Genoeg te doen dus, ook als je even niet met de voetjes van de vloer wil.

Wat kost het:
64 euro voor een passepartout, en tussen de 29,50 en 34,50 voor dagkaarten. Maar je had het kunnen raden: het is hartstikke uitverkocht.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12